DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako će izgledati prvi hrvatski dizajnerski hotel Lone?

U dizajniranju interijera sudjelovao poznati hrvatski dvojac I-gle
Hotel Lone, smješten u srcu Rovinjske rivijere, jedinstvena je pojava u ovom kutku svijeta - riječ je o dizajnerskom hotelu, prvom takve vrste u  Hrvatskoj koji je projektirao studio 3LHD. Ovaj koncept podrazumijeva suradnju arhitekata s umjetnicima i dizajnerima pri opremanju hotela i uređenju interijera, kako bi se postigla sinergija funkcionalnosti i estetike po visokim dizajnerskim standardima. 'Tkanje ruha' ovom novom hotelu prepušteno je tako kultnom imenu hrvatske modne scene, dvojcu I-gle.

I-gle su sudjelovale u osmišljavanju izgleda i odabiru tkanina za sve tekstilne predmete - zastore, stolnjake, servijete, plahte, a dizajnirale su i uniforme za osoblje hotela.

''Što se tiče samog dizajna, osmislile smo uniforme koje su  suvremene i jednostavne  i izvedene od vrlo kvalitetnih i ugodnih tkanina. Boje su im usklađene s interijerom hotela, a razlikuju se ovisno o  određenim pozicijama osoblja u strukturalnom kontekstu hotela. Radi se o uniformama koje ne ponavljaju stereotip hotelskog odijevanja, nego svakom djelatniku pružaju ugodan vizualni identitet koji se nadovezuje na sveukupni image hotela'', ističu I-gle.

      

Uz uniforme i ostale tekstilne predmete, I-gle su osmislile i umjetničke instalacije koje će biti izložene na recepciji i u lobbyu hotela. Riječ je o trima različitim plohama izvedenima u tekstilu, koje uz pomoć loma svjetlosti po površini tkanine simuliraju dinamiku prirodnih fenomena karakterističnih za morski ugođaj.

Otvorenje ovog jedinstvenog objekta zakazano je početkom srpnja ove godine.

Ana Bacinger

Objavljeno: 03.06.2011. u 15:24
Tagovi: I-gle

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p