DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako izgleda novi dućan Aleksandre Dojčinović?

120 kvadrata luksuza u Stuttgartu

Prošli tjedan Stuttgart je dobio još jednu elitnu shopping meku u kojoj će inozemne trendseterice moći kupiti dizajn Aleksandre Dojčinović. Veliki pothvat za našu poznatu dizajnericu došao je u pravo vrijeme; Aleksandra je već pokorila hrvatsko tržište i otvorila svoj prodajni prostor u Frankopanskoj te je sada došlo vrijeme da usmjeri pogled ka inozemnom nebu, na kojem itekako ima potražnje za njezinom ženstvenom estetikom. Velika je stvar, u ovim ekonomski ćudljivim godinama, biti hrvatski dizajner sa samostalnim prodajnim prostorom u velikom njemačkom gradu, pogotovo kada se taj prostor nalazi u najelitnijoj četvrti Killeseberg i proteže se na 120 kvadrata.

Projekt je povjeren renomiranom arhitektonskom studiju Blocher Blocher koji u svom portofoliu bilježe imena kuća MAC, Porsche Design, Betty Barclay, Hugo Boss i dr. Aleksandra je u ovaj prostor nastojala prenijeti dašak svog zagrebačkog dućana; koncept, boje, oblici i lutke identični su kao u Zagrebu.  Prostor je uređen po načelima feng shuija s namještajem koji je izrađen po mjeri.

Zidovi su ukrašeni "custom made" tapetama s prepoznatljivim Lei Lou logotipom u nijansama sive i bijele. VIP klijentice ne trebaju brinuti za svoju privatnost jer je samo za njih napravljena posebna prostorija u kojoj neometano mogu birati svoje Lei Lou komade. Pored Aleksandrine odjevne linije i linije asesoara, u ponudi dućana nalaze se i Dr.Martens modeli čizama koje je Aleksandra ekskluzivno dizajnirala za ovaj kultni brand.

A.P.

Photo: PR

 

 

Objavljeno: 10.09.2013. u 13:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p