LIFESTYLE

Kako korištenje difuzera može poboljšati vašu svakodnevnicu?

... i kako ih točno razlikovati?

Nije nikakva tajna da su esencijalna i aromatična ulja puna ljekovitih svojstava koje nam mogu učinkovito olakšati san, ublažiti bolove, povećati energiju, pa čak i pomoći u uravnotežavanju naših hormona, a pojavom difuzera njihova popularnost naglo je porasla.

Iako spomenute biljne esencije možemo koristiti na mnoštvo načina, metoda difuzije koja potječe još iz rimskog doba svakako je najučinkovitija. No, činjenica je da su se u prošlosti aromatična ulja difuzirala vodom i plamenom te je, zbog topline, ljekovita vrijednost esencijalnih ulja znatno padala. Stoga su, u potrazi za načinom zaštite sastava samih ulja, prvi ventilacijski, ultrazvučni i nebulizatorski difuzori izumljeni tek prije nekoliko godina, a korištenje ovih ne-zagrijanih metoda omogućilo je korisnicima maksimalno iskorištenje terapijskih kvaliteta koje esencijalna ulja kriju. Tako danas na tržištu možete pronaći mnoštvo proizvoda koji se prodaju pod pojmom difuzer; keramički difuzeri koji su idealni za manje prostorije, elektronički difuzeri koji raspršuju esencijalna ulja dugotrajno i sporo te su idealna za velike prostore te ultrazvučni difuzeri koji miješaju ulja s vodom, a potom ih raspršuju po prostoriji.

Koji difuzer izabrati, u velikoj mjeri ovisi o tome želite li brzo i snažno djelovanje za koje je bolji prvi tip, ili pak sporije i odmjerenije djelovanje, koje će omogućiti druga i treća spomenuta vrsta difuzera. Valja istaknuti da većina električnih difuzora radi s priključkom na električnu mrežu preko kabela, a neke možete i spojiti s računalom putem USB priključka. Većina difuzora uz svoju primarnu funkcionalnost imaju i estetsku funkciju; često su vrlo lijepo dizajnirani, a na tržištu ćete pronaći i one elektronske difuzore koji emitiraju ugodnu svjetlost uz pomoć LED dioda u različitim bojama i na taj način doprinose ugodnoj atmosferi vašeg doma.


Iako još uvijek ima mnogo onih koji jednostavno ne vjeruju u djelovanje difuzera i eteričnih ulja, činjenica jest da je sve više korisnika koji nose pozitivna iskustva i koji zaista primjećuju razliku nakon izvjesnog vremena korišenja eteričnih ulja. U svakom slučaju, savjetujemo vam da isprobate sami te se na temelju vlastitog iskustva uvjerite u moć eteričnih ulja.

Objavljeno: 04.04.2020. u 00:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p