LIFESTYLE

Pretvorite baš svaku svoju fotografiju u remek djelo u stilu najpoznatijih svjetskih umjetnika!

Popularna aplikacija koja će osvojiti sve zaljubljenike u umjetnost i fotografiju

Jeste li ikada željeli pretvoriti svoju fotografiju u sliku koja neodoljivo podsjeća na autorska remek djela najpoznatijih svjetskih umjetnika kao što su Van Gogh, Frida Kahlo ili Leonardo da Vinci? Onda će vas posebno razveseliti vijest da je odnedavno i to moguće, zahvaljujući sjajnoj Googleovoj aplikaciji Google Arts and Culture koja sada ima i najnoviji dodatak naziva ''Art Transfer''. No, kako to točno izgleda?

Google Arts & Culture je nedavno, surađujući s kulturnim institucijama iz cijelog svijeta, uključujući Nacionalnu galeriju Velike Britanije i Muzej umjetnosti Japana MOA, dobio dozvolu za 'remiks' poznatih djela poput Munchova vriska, Kahlovog autoportreta ili Van Goghovog Gacheta. Kombinirajući jedne od najpoznatijih i najskupljih svjetskih slika s posebnim algoritmima, Google Arts & Culture značajka neće samo prekriti ili spojiti vašu odabranu fotografiju sa spomenutim umjetničkim djelima već će kombinacijom dvije fotografije nastati ''algoritamska reakcija'' čiji rezultat je trenutačno jedan od najprogresivnijih dokaza ogromnih mogućnosti koje pruža kombinacija tehnologije i umjetnosti.

"Art Transfer" tako omogućava da pretvorite cijelu sliku u umjetničko djelo ili pak odaberete određeno područje koje će se transformirati, a to znači da možete primjerice običnu fotografiju vaze pretvoriti u vazu ukrašenu najpoznatijim oslikanim cvijećem u povijesti umjetnosti- radi se o slavnoj slici ''Iris'' koju potpisuje Vincenta Van Gogha (1890). No, osim Van Gogha pronaći ćete široku paletu različitih svjetski poznatih umjetnika koje će, sigurni smo, svaki ljubitelj fotografije i umjetnosti uopće prepoznati na prvu.

Google Arts&Culture još je 2018. godine predstavio javnosti fotografske značajke i opcije koje su u kratko vrijeme postale planetarno popularne, no nisu prošle bez značajnih kritika o samoj izvedbi. Ovoga puta sigurni smo kako nećete pronaći manu najnovijoj predstavljenoj opciji, a kako točno koristiti aplikaciju, saznajte na službenoj stranici!

Objavljeno: 19.05.2020. u 13:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p