LIFESTYLE

Knjiga koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Hit knjiga tjedna

Kada razmišljate o svom djetinjstvu, zasigurno su to uspomene popraćene lijepim trenucima koje krase brojne dječje igre i druženja. No, što kada ovo uglavnom rasterećeno životno razdoblje pokvari događaj čije se posljedice ne zaboravljaju ni u starosti, čak štoviše, dolaze na naplatu?

Knjiga 'Čovjek od krede' autorice C.J.Tudor prati život grupice prijatelja koje zauvijek poveže nesretna okolnost koja se dogodila u njihovom djetinjstvu, a nastale traume prate ih sve do njihovih srednjih godina. Kada je glavni junak Eddie bio dijete, davne 1986. godine, svoje slobodno vrijeme provodio je s grupom prijatelja te su činili sve kao i sva druga djeca. Vožnje biciklima i međusobnog zadirkivanja nije manjkalo, no ovo bezbrižno razdoblje života prestaje tragedijom koja se dogodila u zabavnom parku. Prilikom te nesreće, Eddie upoznaje tajnovitog gospodina Hallorana koji je bio novi učitelj u njegovoj školi. Ubrzo je njihovo druženje postalo sve češće, a radnja se počinje komplicirati kada gospodin Halloran pokaže Eddieju igru kredom koja se sastojala od tajnih crteža i znakova. To je potaknulo ovu grupicu prijatelja da krenu razmjenjivati poruke po gradu, a čije značenje su samo oni znali, no zabavu uskoro prekine mrtvo tijelo tinejdžerice, a u čijoj blizini se nalazi nacrtani - čovjek od krede!

Iako je ovo prvi roman autorice C.J. Tudor, već se može pohvaliti s pregršt pohvala, pa čak i od velikog Stephen Kinga koji je rekao „ako volite moje pisanje, obožavat ćete ovu knjigu“, a mi se s time apsolutno slažemo!

@sm.yairlevyauthor

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.04.2019. u 00:00
Tagovi: Knjige, Knjiga

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p