LIFESTYLE

Koji celebrityji imaju najveću moć na društvenim mrežama?

...Ili tko zarađuje 3.743.686 kuna po jednoj objavi?

selena gomez 
Kompanija D'Marie Analytics specijalizirana za statistička mjerenja na društvenim mrežama nedavno je provela istraživanje o trenutno najjačim influencerima na svijetu. Očekivano, najutjecajniji se među nama kad je riječ o Instagramu, Facebooku i Twitteru nalaze u redovima celebrityja.

Analizirajući vrijednost posta na Facebooku, Twitteru i Instagramu, što je ekvivalent plaćenom oglasu, agencija je došla do zaključka kako je trenutno najutjecajnija osoba Selena Gomez, s 550 tisuća dolara zarade po objavi (oko 3.743.686 kuna). Slijede je Rihanna, Beyoncé, Taylor Swift te Kendall i Kylie Jenner.

Ova se procjena bazira na algoritmu koji mjeri pratitelje, učestalost objava, kvalitetu posta, engagement, kao i klikanost te potencijal zarade za brendove. S obzirom na to da Selenini profili na dnevnoj bazi dobivaju prosječno oko 200 tisuća novih pratitelja, uopće ne čudi da je slatka pop zvijezda i dalje najprofitabilniji celebrity za kompanije. Uz to, pažljivim odabirom kampanja i frekventnosti sponzoriranih objava, Selena i njen tim daju do znanja kako pametno igraju ovu novu (i unosnu) virtualnu igru.
 
selena gomez 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 25.07.2016. u 13:20

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p