LIFESTYLE

Koliko u danu trošimo vremena pregledavajući Instagram Stories?

Statistika je povod za razmišljanje

instagram mija_mija
O
vlaš ga pogledate dok stojite u redu u supermarketu, otvorite iz dosade na pauzi za ručak na poslu jer je multitasking naprosto postao vaš (i naš) modus operandi, a ujutro uz kavu vam gotovo uvijek, i sasvim slučajno, potrati nekoliko minuta života, a tako ste jako naumili pročitati barem dvije stranice knjige.


Instagram Stories je u našim životima svega godinu dana, a mislite li da na kratkim videima ili fotografijama ljudi koje pratite na Instagramu ne gubite mnogo vremena, možda bi vas statistika koju je povodom prvog rođendana objavila kompanija u vlasništvu Facebooka mogla ipak malo osvijestiti. Naime, prema istraživanju koje je proveo Instagram, na dnevnoj bazi čak 250 milijuna korisnika pregledava Storiese, opciju koju je Instagram uveo po uzoru na Snapchat i koja je ujedno prvotno diferencirala potonji u masi društvenih mreža. Usporedbe radi, Snapchat dnevno ima otprilike 166 milijuna korisnika, što dokazuje kako je Instagramovo kopiranje ove opcije bilo pun pogodak. Insta "priče" su popularnoj aplikaciji višestruko pogodovale, pa je tako zabilježen rast vremena kojeg provodimo na Instagramu, a to je u prosjeku 24 minute dnevno za one u dobi od 25 godina i više. Oni mlađi pak Storiese pregledavaju u prosjeku 32 minute svakog dana.

mija_mija
Kad je riječ o poslovnim korisnicima, prošlog je mjeseca više od 50% istih objavilo Story, s time da jedna od pet priča poluči direktnu poruku. Najpopularniji su hashtagovi očekivano #GOODMORNING, #WORK, #GOODNIGHT i #MOOD, dok se od naljepnica najviše koriste ona za lokaciju, vrijeme, like i hashtag. Jedna od novijih opcija također je sakupila svoje obožavatelje pa su među filterima najpopularnije pseće uši, maska za spavanje i zečje uši. Zaključak balade? Pad popularnosti Instagrama i dalje se, čini se, ne nazire, koliko god mi mislili da će do zasićenja doći. Sve dok kreativni mozgovi u razvojnom timu osmišljavaju nove opcije, Instagram će nam, evidentno, sisati vrijeme, na našu radost ili pak zaprepaštenje. 

M.M.
Foto: Instagram (@mija_mija)

Objavljeno: 09.08.2017. u 12:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p