DIZAJN I ARHITEKTURA

Kosti kojima ćete poželjeti ukrasiti svoj dom

Intervju: Kosti Kosti 

Kosti Kosti  
Postoje klasični, standardizirani ukrasi za dom, a postoje i Kosti Kosti. Projekt iza kojeg se kriju dva umjetnika i sve prepoznatljiviji brand u koji se teško ne zaljubiti ako vaš ukus naginje neobičnom. Borna Bursać i Antonio Druško čine zagrebački fotografski dvojac koji je prije godinu dana jednim obojenim rogom započeo svoju novu kreativnu priču. Ne, oni nimalo ne nalikuju na stare preparirane trofeje kojima su naši djedovi kitili svoje dnevne sobe i da, nevjerojatno su cool. Što su nam sve ispričali o projektu Kosti Kosti, doznajte u nastavku.

Borna i Antonio, želimo znati sve o vašem zajedničkom početku. Kada i kako se rodio projekt Kosti Kosti?

Projekt Kosti Kosti rodio se prije točno godinu dana. Sve je počelo kada smo na Antonievom tavanu preslagujući stvari pronašli stare očeve rogove. Ideja je bila redizajnirati i modernizirati klasičan izgled lovačkih trofeja te ih vratiti iz zaborava. Spontano smo obojili prvi rog i shvatili da mu boja daje novi duh koji oživljava interijere ili prostor u kojem se nalazi.
 
Kosti Kosti

Oboje ste fotografi po zanimanju. Veže li se fotografija uz vaš umjetnički projekt, imaju li neke dodirne točke ili egzistiraju potpuno odvojeno?

Fotografija je naša zajednička strast, a naše umjetničko oko uočilo je kosti kao zajedničku crtu našeg izražavanja. U skoroj budućnosti imamo u planu drugu izložbu u kojoj ćemo spojiti fotografiju i kosti u zajedničku cjelinu. Ali radimo i tehničke fotografije svojih radova zbog bolje prezentacije i promocije samih rogova.

Kojim intenzitetom radite na Kostima, živi li taj projekt samo u vaše slobodno vrijeme ili vam je konstantno u mislima?

Intenzitet rada na kostima isključivo ovisi o projektu na kojem radimo, ali i količini slobodnog vremena s obzirom na to da nam Kosti Kosti, za sada, nisu jedini posao.
 
Kosti Kosti
Kako izgleda proces izrade jednih rogova? Gdje ih nabavljate i kako ih obrađujete?

Proces izrade rogova ovisi o intervenciji rada na rogovima, ali isto tako i o motivu koji oslikavamo na sami rog. Obično sve počne nabavkom roga koji smo odlučili da odgovara ideji, nakon toga slijedi farbanje akrilnim sprejem, a na kraju izrađujemo trokutasto postolje, po kojem smo postali prepoznatljivi.

Čime su inspirirane lubanje? Dobivate li kakve posebne upite i postoji li neki na koji nikada ne biste pristali?

Inspiracija može biti svašta. Od filmova, glazbe, zastava, ikona, simbola i ostalih stvari koje nas okružuju u svakodnevnom životu. Rogove oslikavamo motivima za koje smatramo da imaju drugu dimenziju, oživljavaju prostor interijera, pa time i postaju dio dekora određenog prostora. Ljudi nam se sve češće i sami javljaju sa svojim idejama, upitima i željama u vezi rogova na koje smo uvijek spremni odgovoriti. Kosti postaju sve popularnije u svijetu, pa tako i crno tržište na kojem se prodaju rogovi, ali nikad ne bi pristali na veliku proizvodnju s obzirom na to da se radi o rijetkim životinjskim vrstama.
 
Kosti Kosti
 
Kosti Kosti
Gdje se mogu nabaviti Kosti, kako doći do vas?

Kosti Kosti možete nabaviti putem naše Facebook stranice gdje se nalaze svi podaci vezani uz brand.

Postoji li neki smjer u kojem želite razvijati brand ili puštate da stvari idu svojim tokom?

Želja nam je brandu Kosti Kosti proširiti tržište i napraviti novu kolekciju umjetničkih rogova koji pričaju svoju posebnu priču. A nadamo se uskoro i web shopu na kojem će se moći naručiti svi naši radovi.
 
Kosti Kosti  
Kosti Kosti   
Matea Martek
Foto: Kosti Kosti
Objavljeno: 12.02.2015. u 11:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p