LIFESTYLE

Kućne biljke s neodoljivim rozim listovima kao najljepša dekoracija interijera

Neobične biljke za kakve vjerojatno niste nikada čuli

Nije nikakva tajna da je roza boja u posljednjih nekoliko godina postala apsolutni hit kada govorimo u uređenju interijera. No, osim namještaja, posuđa i raznovrsnih predmeta roze boje, postoje i drugi načini putem kojih možete rozu boju uklopiti u vaš prostor.

Jedan od spomenutih načina koji nas je potpuno oborio s nogu jesu najdraže nam kućne biljke - u rozoj boji! Još jedan trend koji je zaludio ljubitelje interijera ove sezone svakako su kućne biljke, a u kombinaciji s rozom bojom predstavljaju savršen spoj s kojim jednostavno ne možete pogriješiti. Bilo da ste ljubitelj biljki s velikim, glamuroznim listovima ili pak romantičnih visećih tipova koji su savršena dekoracija za prazan zid, sve navedeno možete pronaći u neodoljim, potpuno prirodno rozim varijantama koje će osvojiti baš svakoga. Osim sjajne dekoracije, ovakav tip biljki odlično će poslužiti kao poklon za dragu osobu, a s obzirom da nam se bliži Svjetski dan prijateljstva, ideja za poklon nikada dosta!

Kalateja

Kalateja je sobna biljka raskošnih i dekorativnih listova koju definitivno ne preporučamo početnicima jer iziskuje dosta pažnje i njege; morate paziti na temperaturu, svjetlost i vlagu koja varira ovisno o godišnjem dobu. Postoji mnogo vrsta ove fotogenične biljke, a nama je svakako za oko zapela upravo ona - roze boje!

Aglaonema

Aglaonema je divna sobna biljka koja potječe iz Indonezije , a podsjeća na poznatu difenbahiju. Postoji čitav niz sorti koje mogu biti uzgojene kao sobne biljke, a svakako se ističe ona sa šarenim, rozim listovima koja će savršeno podignuti prostoriju u koju želite unijeti dašak roze boje.

Fittonia

Fittonia se zbog zanimljivog izgleda listova često naziva i mozaik biljka, a karakterizira ju zanimljiva paleta boja koja se javlja prilikom njenog rasta a to su kombinacije bijele i roze boje koje će ovu biljku pretvoriti u savršeni dekorativni element vaše najdraže, no osvijetljene prostorije.

Hypoestes

Ova divna grmolika biljka svoje porijeklo vuče s dalekog Madagaskara,a najpoznatija je po svojim prekrasnim listovima koje danas možete pronaći u ljubičastoj, bijeloj, krem, crvenoj i rozoj boji. Najviše se kupuju upravo zbog svog dekorativnog lišća ali i činjenice da njega o Hypoestes porodici bilja ne zahtijeva mnogo brige i njege.

Tradescantia

Ovaj prekrasni puzavac jedna je od biljki koje su uvjerljivo najlakše za održavanje, a sve je popularnija njegova upotreba u interijeru. Sigurno ste vidjeli ili posjedovali klasični puzavac u zelenoj boji, no jeste li ikada vidjeli ovu ''običnu'' biljku u svom raskošnom, rozom ruhu? Danas na tržištu možete pronaći brojne vrste ove biljke, a sorta s crvenkastoljubičastim lišćem će vam se, bez sumnje, najviše svidjeti!

Objavljeno: 03.06.2020. u 13:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p