DIZAJN I ARHITEKTURA

Kultna Gradska kavana u novom ruhu

Projekt koji oživljava kultno zagrebačko mjesto
Gradska kavana Johann Franck
 
Franck je u suradnji s partnerima završio novi koncept Gradske kavane koja dobiva i novo ime - Johann Franck. Cilj projekta Johann Franck je oživljavanje Gradske kavane i važnosti koju je svojedobno uživala kao središte zbivanja i društvenog života grada Zagreba, ali u duhu modernog vremena. Programski sadržaj Johanna Francka vodit će provjerena ekipa na čelu s Tomom Ricovom, a službeno otvorenje zakazano je 14. svibnja.

Novi koncept temelji se na revitalizaciji izvornog identiteta i statusa Gradske kavane kao okosnice društvenog života grada 30-ih godina prošlog stoljeća, kada je bila popularno okupljalište kulturnih, umjetničkih i političkih krugova toga doba.
  Gradska kavana Johann Franck
 
Johann Franck posjetiteljima će nuditi ponudu kavane, slastičarnice, bistroa i lounge bara. Slastičarnica će zauzimati dio u prizemlju, kavana je u prizemlju i na prvom katu, dok je na zadnjem katu bistro s kuhinjom polu-otvorenoga tipa koji će nuditi izbor tradicionalnih zagrebačkih specijaliteta na novi način pod palicom majstora kuhara Mate Jankovića, koji će surađivati s OPG-ima Zagrebačke županije, s fokusom na organske namirnice.
  Tomo Ricov, Mate Janković, Ivan Artuković
Tomo Ricov, Mate Janković, Ivan Artuković

Zabavni i kulturni sadržaj uključivat će live koncertne nastupe, izložbe, promocije knjiga i festivala, projekcije klasičnih filmova te cabaret program koji je publika svojevremeno pratila upravo u kavanama.

Revitalizacija Gradske kavane, s obzirom na njezino mjesto i bogatu povijest, veliki je izazov. Vjerujemo da će sadržaji koje smo osmislili ne samo vratiti stari sjaj Gradskoj kavani, nego je i pretvoriti u omiljeno mjesto okupljanja svih generacija ljubitelja kave, dobre hrane, dobre glazbe i zabave, sve u skladu s onim pravim zagrebačkim štihom“, pojasnio je Tomo Ricov.

Gradska kavana Johann Franck

U ponudi mljevena kava kako se priprema u domaćinstvu te ekskluzivne speciality kave iz različitih zemalja uzgoja. Johann Franck i zamišljen kao mjesto u kojem će istinski ljubitelji kave moći saznati zanimljivosti o kavi kao i putu kave od zrna do šalice, a za vrhunski espresso brinut će se Franckovi profesionalni baristi.

Gradska kavana Johann Franck

Bogati i raznovrsni svijet kava Franck će predstaviti i kroz ponudu ekskluzivnih speciality kava iz različitih origina odnosno zemalja uzgoja od kojih svaka ima svoje posebnosti u aromi, mirisu i okusu. Gosti će ove kave moći kušati, ali i kupiti za pripremu kod kuće u Johann Franck Storeu koji će, uz raznovrsnu ponudu Franck kava, nuditi i zanimljive artikle vezane uz kavu i pripremu kave.
  Gradska kavana Johann Franck
 
Johann Franck bit će poseban i po tome što će gosti moći uživati i u mljevenoj kavi pripremljenoj kao kod kuće i to na više različitih načina pripreme - na klasičan način u džezvi, french pressu, kafetijeri i filter aparatu.
 
Gradska kavana Johann Franck
„Projekt Johann Franck priča je koja se naslanja na bogatu povijest grada Zagreba te kulturu i značaj zagrebačkih kavana u čijem je središtu upravo tradicija i običaj ispijanja kave koji kod nas predstavlja dio kulturnog nasljeđa. Na ovoj ideji zasnivamo naš program u Johannu Francku koji je zamišljen kao mjesto u kojem će se moći popiti vrhunski pripremljen espresso s potpisom naših profesionalnih barista. Veliko nam je zadovoljstvo što, kao zagrebačka kompanija s dugom poviješću, na ovaj način sudjelujemo u revitalizaciji ove kultne zagrebačke lokacije“, rekao je Ivan Artuković, član Uprave Francka.

Gradska kavana Johann Franck
Gradska kavana Johann Franck
Objavljeno: 01.05.2015. u 01:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p