KULTURA

10 aplikacija koje će vam trebati na ljetnim festivalima

Olakšajte si festivalski život pomoću par trikova

Victor Habchy 
Teško je ne voljeti ljetne festivale. Sloboda, fantastična glazba, plesanje na brodskim palubama ili na šumom zaklonjenim travnjacima, okupljanje najdražih prijatelja... Ovako bi to izgledalo u savršenom festivalskom scenariju.

No, što kada se u priču uplete realnost te se dogodi da se nakon nastupa omiljenog benda nađemo sami usred mase, blatnjavi, umorni i s kojim promilom previše u krvi? Srećom, tehnologija nam u ovom slučaju služi svrsi. Spremate li se na koji od brojnih festivala, ovih 10 aplikacija bi vas moglo spasiti u nezgodnim situacijama stoga, uz pakiranje torbi, na mobitel spremite i sljedeće...
 
Battery HD+
S obzirom da predlažemo nekoliko aplikacija koje će nam omogućiti bezbrižno uživanje u festivalu, situacija u kojoj ostajemo bez baterije na mobitelu nije nam baš primamljiva. Battery HD+ pomaže da u svakom trenutku znamo koliko nam koja aktivnost – razgovori, slušanje glazbe, spajanje na mrežu – troši baterije i procjenjuje koliko nam još vremena preostaje dok se baterija ne isprazni.
Battery HD+: Dostupno za iOS i Android(besplatno)
 
Victor Habchy
BlaBlaCar
Čekanje prvog jutarnjeg busa ili vlaka satima na kolodvoru nije baš najbolja točka na ‘i’ prekrasnog festivalskog iskustva. BlaBlaCar je zajednica za dijeljenje prijevoza koja spaja vozače sa slobodnim mjestima u autu s onima koji trebaju prijevoz. Skinuti aplikaciju, pogledati tko nudi prijevoz na festival i ne samo da ćemo putovati puno povoljnije nego nećemo ovisiti o voznim redovima. K tome, BlaBlaCar surađuje s ljetnim festivalima diljem Europe, a u Hrvatskoj se njihov info kutak može pronaći na na Motovun Film Festivalu i na Špancirfestu, pa se na licu mjesta može pronaći prijevoz kući.
BlaBlaCar: Dostupno za iOS i Android(besplatno)

PackMeApp
Kao što joj ime kaže, PackMeApp je aplikacija koja pomaže kod pakiranja. Lijepo dizajnirana i jednostavna za korištenje, nudi kreiranje popisa stvari i pametno pakiranje ruksaka u kojem će biti sve potrebno za festival.
PackMeApp: Dostupno za Android (besplatno)

Mindie
Aplikacija Mindie omogućava snimanje videa uz bilo koju glazbenu podlogu s iTunesa. Pojednostavljeno – snimanje svog koncertnog iskustva, ali uz čistu glazbenu podlogu, bez vrištanja i buke zbog kojih se obično na koncertnim amaterskim snimkama glazba ne čuje dobro.
 
Victor Habchy
Periscope
Ova aplikacija je više za prijatelje koji nisu mogli ići na festival – pomoću Peroscopea im možemo uživo prenijeti nastup glavnog izvođača.
Periscope: Dostupno za iOS (besplatno)

Find My Friends!
Lakše preživjeti neizbježno lakše je uz Find My Friends!, aplikaciju koja pomaže da se nađemo s prijateljima nakon što smo se razdvojili kako bi svatko otišao poslušati svoj omiljeni bend na različitim pozornicama. Aplikacija će zabilježiti njihovu lokaciju na mapi pa je lakše poslije se naći.
Find My Friends!: Dostupno za iOS i Android (besplatno)

Virtualni švicarski nožić
Ultimativna festivalska aplikacija proizvođača švicarskih nožića sadrži sve što nam treba - od pomoći kod nalaženja prijatelja, 3D navigacije do lociranja prije zabilježenog mjesta da se možemo vratiti u kamp nakon par pića previše, liste za pakiranje, vremenske prognoze… I to nije sve, aplikacija ima zvučni alarm, za slučaj da se nađemo u neprilici.
Festival Ready: Dostupno za iOS I Android (besplatno)
 
Victor Habchy 
VinylizeMe
VinylizeMe radi upravo to što joj ime govori: napravit će naljepnicu za ploču od fotografija prijatelja s festivala. Odličan način da sačuvamo uspomene na lijepa iskustva s daškom prošlih vremena.
VinylizeMe: Dostupno za iOS (E 1.99)

Audibly
Audibly pušta glazbu koordinirano s iOS uređajima koji su mu u blizini – uz ovu aplikaciju možemo se zagrijati za nastupe omiljenih glazbenika na putu do festivala ili u festivalskom kampu.
Audibly: Dostupno za iOS (besplatno))

Zippo upaljač
Uz Zippovu aplikaciju na zvuke svoje omiljene pjesme možemo dignuti upaljač u zrak, a da ne brinemo hoćemo li si spaliti kosu ili opeći prste… Da ne spominjemo da ovom upaljaču vjetar ništa ne može...
Virtual Zippo Lighter: Dostupno za iOS i Android (besplatno)
 
Victor Habchy 
M.M. 
Foto: Burning Man/Victor Habchy
Objavljeno: 08.07.2015. u 11:39

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p