KULTURA

10 najoriginalnijih mjesta u Zagrebu

Najdraža mjesta Illektričnog dijela CFSN družine - Filipa Eterovića

Najbolja mjesta u Zagrebu by Filip Eterović

Jedanaesto izdanje Illectricity Festivala audio-vizualnih umjetnosti odvija se od 4. do 12. prosinca na više lokacija u Zagrebu. Festival i ove godine predstavlja odličan glazbeni program i otkriva nove glazbene trendove, ali ima i veliki naglasak na edukaciji, te kroz seriju radionica promovira glazbu i vizualne umjetnosti.

Od Sound Clash večeri koja otvara Illectricity festival u Sirupu, preko svjetski poznate VJ akcije Bring Your Own Beamer, Videoskop Guerille na tajnoj lokaciji, Nucomers večeri mladih DJ nada, radionice Illektroničke produkcije, sve do glavne večeri festivala 12. prosinca, Illectricity je festival koji daje pečat cijelom Zagrebu. Ususret ovogodišnjem izdanju festivala jedan od organizatora i član CFSN DJ-eva, Filip Eterović, pečatirao je svoja najdraža mjesta u Zagrebu...

funk 
Funk Club
Bar koji je klub, odnosno klub koji je bar. Mjesto u kojem često CFSN DJ-evi nastupaju. Funk ima najbolje pre-partyje u gradu, a njegov program se održava od utorka / srijede do subote. Atmosfera često zna biti bolja nego u većini zagrebačkih klubova. Jednostavno ne bismo znali gdje preko tjedna u Zagrebu izaći da nema Funka.
 
swanky
Swanky Monkey Garden
Bar u sklopu najkreativnije uređenog zagrebačkog hostela s genijalnim zimskim vrtom tj. Winter Gardenom. Od CFSN Sundaysa do raznih plesnijih večeri, Swanky Monkey Garden je postao je mjesto susreta lokalaca i backpackera. Da ne govorimo o osoblju - definitivno najbolja i najzabavnija usluga u gradu.
 
sirup
Sirup
Definitivno najbolje clubbing mjesto u Zagrebu. Ako želite čuti što je aktualno od svjetske elektroničke glazbe, ovo je mjesto koje morate posjetiti. Obucite starije, istrošenije cipele i put Sirupa. Svakako se tamo vidimo na Sound Clash otvorenju festivala, ali i na after partyju završne večeri.
 

Pogon Jedinstvo
Mjesto za mlade koje nudi vrhunske kulturne sadržaje. Nažalost klupske večeri se više ne mogu održavati tamo, pa tako i Main Night Illectricity Festivala, ali prostor još uvijek nudi razne izložbe, instalacije i predstave. I ove je godine Illectricity u ponedjeljak, 7. prosinca, dio svog popratnog programa održava u Pogonu Jedinstvo. Bring Your Own Beamer je VJ događaj na kojem nema unaprijed postavljenih okvira, a svatko može doći, donijeti laptop i projektor, pronaći komad zida na koji će projicirati i raditi što god želi. Dođite biti vizualno kreativni.
 
lauba
Lauba
Kuća za umjetnost i kreativce. Osim kulturnog sadržaja, mjesto vrvi genijalnim koncertima, a ima i odličan restoran. U Laubi se odražava Tjedan Dizajna s kojim je CFSN usko povezan i redovito smo aktivni kao posjetitelji i sudionici.
 
umami
Umami
Mali restorančić u centru Zagreba kojeg smo u zadnje vrijeme dosta često posjećivali. Uz pristupačne cijene i lijepe porcije, mjesto nudi razne azijske specijalitete za sve koji su otvoreni prema egzotičnom i skloni eksperimentiranju.
 
express
Express
Ako želite popiti stvarno dobru kavu ili čaj, ide se u Express. Osim toga, jako je lijepo uređeno.
 
cug
Cug
Omiljeno mjesto Illectricity sastanaka. Ni sami ne znamo zašto nam je priraslo k srcu. Alternativno, ali vrlo specifično - Cug treba doživjeti.
    
a most unusual garden 
A most unusual garden
Odličan prostor koji vas posebice mami van kad je sunce. Terasa je super, dizajn još bolji, džin najbolji, a ne nedostaje niti glazbe u večernjim satima. Ključna je kućica na drvetu, kad dođete tamo, znat ćete zašto.
 

Boogaloo
Za kraj bih ostavio napomenuti i Boogaloo, mjesto gdje smo, uz Pauk SKUC, stvorili drum’n’bass scenu. Boogaloo je klub koji ima bogatu povijest, tamo smo kao CFSN radili i DJ Krusha koji je isto nastupio na Illectricityju, a ove godine bi trebao biti jedna od vaših najdražih zagrebačkih lokacija jer 12. prosinca se tamo održava završna večer Illectricity Festivala. Premijerno dolazi sjajna producentica Emika, Dimensions Soundsystem, imamo i dva live nastupa za koja su zaduženi Koolade i Foil, a svemu se priključuje CFSN i pobjednik Nucomers natječaja.
  
 
Filip Eterović
Foto: Facebook, PR, Doris Fatur
Objavljeno: 04.12.2015. u 15:54
Tagovi: Zagreb, illectricity

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p