KULTURA

10 stvari koje morate napraviti prije kraja ljeta

Ultimativna lista za sve ljubitelje ljeta
 ljeto
Svake godine u ovo doba kreće tradicionalna agonija zajednička svim ljetoljupcima. Kako bezbolno iza sebe ostaviti svoje omiljeno godišnje doba?

Baš kao što postoje jesenski tipovi, ali i oni koji se najbolje osjećaju za vrijeme zimskih mjeseci, ljudi koji vole ljeto standardno obožavaju sve što dolazi s njime u paketu - duge vruće dane, izležavanje na plaži, osunčan ten, divne mediteranske večeri provedene u skrivenim konobama, živahnost na kamenim ulicama... I baš svake godine ih kraj ljeta dočeka potpuno nespremnima.

Srećom, prvi službeni dan jeseni još nije na vidiku i apsolutno se zalažemo za to da se do tada pravimo kako ljetu nema kraja. S time na umu, ovih deset stvari nalazi se na našem rasporedu...
 
ljeto 
Odlazak na plažu

Bez puno objašnjenja, nalazite li se u blizini mora ili na nekoliko sati udaljenosti, preostale vikende naprosto morate provesti na svojoj omiljenoj plaži.
  
Koncert na otvorenom

Jedna od najboljih povlastica ljeta su koncerti i festivali na otvorenom. Stoga, iskoristite zadnju priliku i njišite se u dobrom ritmu ispod zvjezdanog neba na nekoj livadi, šumi, plaži...

Kino na otvorenom

Gotovo svaki grad ima svoje kino na otvorenom, a dobar film za vrijeme tople ljetne noći uspomena je koju svi u svojoj memoriji skrivamo. Dodajte toj memoriji još koju stavku i organizirajte gledanje filma u svome vrtu...
 
ljeto 
Piće na gradskim terasama

Svima omiljena after work rutina tijekom ljeta slobodno se može nastaviti u rujnu. Nema boljeg od ugodnog čavrljanja s prijateljicom uz čašu rosea na lijepoj terasi omiljenog kafića.

Piknik

Dekica, fini zalogaji, priroda, boca vina i dobro društvo. Sigurni smo kako vam argumenata za organiziranje piknika više ne treba.
 
Večera na otvorenom

Okupite prijatelje ili obitelj i počastite ih slasnom večerom uz svjetlost svijeća, lampica i uz dobru glazbu. Idealan dodatak - tematska večera!

Festivali i tržnice na otvorenom

Zagreb (ali i ostali gradovi u nešto manjem intenzitetu) je u posljednje vrijeme prepun ljupkih gastro festivala i pop up tržnica na kojima domaći proizvođači predstavljaju svoje proizvode i nema razloga da se već ovoga vikenda ne uputite na takvo jedno mjesto.
 
ljeto 
Vikend 'road trip'

Kraj ljeta idealno je vrijeme da se uputite i na onaj road trip koji vam već dugo golica maštu. Spušteni prozori (ili, još bolje, krov), glasna glazba, smijeh i praćenje karte kako biste došli do cilja. Krenite!

Budite turist u vlastitom gradu

Posvetite jedan dan istraživanju svoga grada. Obiđite muzeje koji vas već dugo interesiraju, sa šećernom vunom u ruci prošećite kroz obližnji lunapark, biciklom se uputite u najljepše gradske parkove...
 
Dovršite onu knjigu koju ste započeli ljetos

Sigurni smo kako ste prije ljeta nadobudno pripremili nekoliko knjiga koje ste htjeli pročitati no nekako se dogodilo da je vrijeme na plaži naprosto proletjelo. Subota ujutro uz kavu na vašem balkonu ili poslijepodne u vašem ljetnom vrtu idealni su za čitanje, stoga iskoristite tople dane za ovu opuštajuću razbibrigu.
 
M.M.
Foto: Unsplash 
Objavljeno: 30.08.2015. u 10:51
Tagovi: ljeto, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p