KULTURA

15 ultimativnih putopisnih filmova

Pobjegnite daleko uz najljepše filmske priče

2007 - Paramount Vantage

Na žalost mnogih, sredstvo za teleportiranje još uvijek nam je dostupno samo u snovima i čini se kako ćemo se načekati dok ono ne postane stvarnost. Ipak, postoji jedan alat koji možemo uvijek i gotovo besplatno iskoristiti za najegzotičnija putovanja ikada.

Riječ je, dakako, o filmovima. Više od bilo kojeg kulturnog fenomena, oni imaju moć teleportacije, i to ekspresne. Bilo da se želite izgubiti u ulicama europskih gradova, otići u afričku pustinju ili se uputiti na zloglasnu Route 66, jedino što trebate jest odabrati pravu priču koja će vam to omogućiti i pritisnuti play.

Iako se ne želimo razbacivati senzacionalističkim naslovima poput najbolji na svijetu ili najbolji ikad jer je to vrlo nezahvalno, svejedno smo odlučili sastaviti svoju ultimativnu filmsku listu. Onu koju koristimo kada se želimo maknuti od svega, kada želimo pobjeći u kutak svijeta gdje nećemo sresti nijednu poznatu facu, kada se želimo utopiti u novim pričama i nesvakidašnjim situacijama. Listu koju ćemo vaditi na svjetlo dana onih kišnih popodneva kada život baš i nema smisla i onda kada želimo biti svagdje, samo ne tamo gdje jesmo. Ako su vam poznati neki od ovih trenutaka, slobodno iskoristite našu listu ultimativnih putopisnih filmova. Neki su stari klasici, neki noviji i pomalo indie, no svi će jako dobro obaviti svoju zadaću i teleportirati vas tamo gdje možda još niste bili.

 
 
Into the Wild
 
 
Easy Rider
 
 
Nebraska
 
 
In Bruges
 
 
 The Darjeeling Limited
 
 
 Paris, Texas
 
 
 The Motorcycle Diaries
 
 
Withnail & I
 
 
 Everything is Illuminated
 
 
Two For the Road
  
 Before Sunrise
 

  
Y Tu Mamá También

 
 
 
Lost in Translation
 
 
Tracks
 
 
The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert
 
M.M.
Foto: IMDB
Objavljeno: 21.05.2015. u 15:16
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p