LIFESTYLE

20 animiranih filmova koje će voljeti i odrasli

Ultimativna lista za sve nostalgičare

film 
svom mjesečnom seciranju sedme umjetnosti, pregledavajući trailere i trailere i odabirući najupečatljivije naslove, mnoge su nam filmske priče probudile snažne emocije, podsjetile nas na omiljene glumce, parove, redatelje, zaplete. Obradili smo francuske filmove, one božićne, romantične, putopisne, horore, oskarovce, pa i omiljene nam junkie filmove, ali moramo priznati kako nam ništa nije stavilo toliko velik osmijeh na lice kao animirani filmovi.

Od nenadmašnog Lion Kinga koji nam već s prvim taktovima Circle of Life izmami suze na lice i sanjive Ariel s kojom pjevamo uglas svaki stih, pa sve do nenadmašnih Pixarovih i fantastičnih anime primjeraka kinematografije, čini se kako smo svu objektivnost i bivanje odgovornim odraslim individuama bacili kroz prozor s ovom listom. S Disneyjevim smo filmovima ipak odrastali i ne čudi da nam već prvi taktovi nostalgično ježe kožu, no kad u priču upadnu i primjerci iz posljednjih 15-ak godina u kojima je animirani film prošao značajnu preobrazbu, a mi i dalje slijepo vjerujemo u magiju koju ove priče propagiraju, znamo da nam nema pomoći.

Animirani nas filmovi ponekad čak i bolje od igranih prenose u nevjerojatne svjetove i potpiruju naše eskapističke nagone, stoga vas ovaj mjesec pozivamo na putovanje kroz naše omiljene crtiće.
 
 
Spirited Away
 
 
The Lion King
 
 
Princess Mononoke
 
 
Beauty and the Beast
 
  
 The Little Mermaid

 
Pinocchio
 
 
Wall-E
 
 
Ratatouille
 
 
Bambi
 
 
 
My Neighbor Totoro
 
 
Mary & Max
 
 
The Nightmare Before Christmas
 
 
Aladdin
 
 
Finding Nemo
 
 
Up
 
 
The Incredibles
 
 
Coraline
 
 
Persepolis
 
The Triplets of Belleville
 
 
The Tale of The Princess Kaguya
 
M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 13.06.2016. u 16:08
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p