LIFESTYLE

20 najljepših seks bombi

One su odredile ideal ljepote

U početku bijaše Marylin... zapravo, u početku bijahu nebrojene anonimne pin up djevojke koje su pozirale za plakate i magazine, ali koje su u svakom slučaju definirale pojam ljepote u poslijeratnom razdoblju.

Koliko god se trendovi na modnim pistama mijenjali, u većini muških (a i ženskih) mozgova obline su percipirane kao poželjne. Svaka čast Kate Moss, ali mali pračovjek u nama još uvijek čuči. A on nam kaže kako grudi, guza i uzak struk znače plodnost i opstanak vrste. Iako su medicina i uvjeti života dovoljno napredovali da ti faktori ne znače apsolutno ništa- ideal je ostao.

Od Marylin je prošlo mnogo vremena, a u međuvremenu je prodefilirao priličan broj ljepotica. Među njima su svoje mjesto pronašle glumice iz zlatnog doba Hollywooda poput Sophie Loren i Elizabeth Taylor, ali i mlade glumice poput Blake Lively i Scarlett Johansson koje, svaka na svoj način, izgledaju izvrsno.

Blake Lively je tako prilagođena standardima novog milenija, pa je tako vitkija od svojih kolegica iz 50-ih, a Scarlett mnogi nazivaju jedinom dostojnom nasljednicom Marylin. Crystal Renn je svojim oblinama pokorila modne piste i editorijale te iskoristila trenutak i ugrabila svojih 5 minuta slave.

Kao neizostavan dio pop kulture, djevojke s oblinama se uvijek povlače i vraćaju, ali nikada potpuno ne nestaju. Možda zato jer su upravo one odredile standarde ljepote od kojih mnogi vrijede i danas. 20 najljepših pogledajte u galeriji.

Borina Kopčić

foto: Elle

Objavljeno: 21.11.2010. u 12:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p