LIFESTYLE

3 načina da zadržite prisebnost u kaotičnom periodu

Ostanite mirni i fokusirani usred stresnih vremena

3 jednostavna načina da zadržite prisebnost u kaotičnom periodu 
Prve asocijacije na božićne blagdane su veselje, fini kolači i topla obiteljska druženja, no za mnoge oni najčešće donose i određenu količinu stresa. Obaveze koje si u većini slučajeva sami namećemo, poput maratona pravljenja kolača ili organiziranja velikog obiteljskog okupljanja, donose nam dozu satisfakcije, no u jeku priprema se standardno pojavi i ona poznata sumnja i pitanje ''Što nam je sve to trebalo?''.

U svoj toj strci, kupnji poklona i pripremanju slastica između poslovnih obaveza, malo je teže zadržati prisebnost i mir, a najčešće se zaboravlja i na ono što je doista bitno. No uz nekoliko jednostavnih trikova u svega nekoliko minuta možemo povratiti fokus i odagnati stres. Za ove kratke vježbe koje zagovaraju vrhunski jogiji neće vam trebati joga prostirka niti novac za članarinu, već samo nekoliko minuta koncentracije.
 
Fokusirajte se na zvukove iz okoline
Zatvorite oči i pažnju usmjerite na sve zvukove koji do vas dopiru iz okoline. Na ovakav ćete se način potpuno prenijeti u sadašnji trenutak, što će vam osigurati određeni mentalni smiraj.
 
 
Fokusirajte se na hranu
Umjesto da božićni obrok nestane s tanjura u tri minute, probajte mu se u potpunosti predati. Duboko udahnite, pomirišite hranu, osjetite svaki zalogaj i okus te se time vratite u sadašnji trenutak. Ne razmišljate ni o čem drugom osim o hrani koju trenutno uživate.
  
Prošećite
Kad vam strka i buka dozlogrde, najlakši način za smirenje jest šetnja na svježem zraku. Efekt će biti jednak meditaciji sa zatvorenim očima u tihoj prostoriji ako šećete osviješteno, dišući kontrolirano i razmišljajući o svakom koraku. Ovo će vam ujedno pomoći da zaustavite lud tok misli i potpuno se stopite s momentom.
  
 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 19.12.2015. u 14:17
Tagovi: zdravlje

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p