KULTURA

3 najljepša crtana filma u kojima uživaju djeca, ali i odrasli!

Animirani filmovi koje morate pogledati!
Jeste li znali da je prvi dugometražni animirani film ikada bio poznati Disneyev naslov “Snjeguljica i sedam patuljaka” koji je izašao prije samo 80 godina? Od tada nas je filmska industrija koju u animiranom svijetu predvode upravo Disney i Pixar počastila hrpom nevjerojatnih, savršeno dizajniranih, sceniziranih filmova koji oduševljavaju publiku, kako dječju, tako i odraslu.

Iako je animacija oduvijek bila oblik umjetnosti za koji većina publike i dalje misli da je namijenjen isključivo djeci, u posljednjih desetak godina izašlo je toliko animiranih filmova koji su osporili ovu predrasudu i dokazali da suvremeni crtani filmovi itekako mogu probuditi djecu u nama i koji su s vremenom postali neki od najljepših priča koje smo ikada imali prilike gledati. I zaista, bez obzira na dob, postoji nešto veoma umirujuće u tome da se bacite na gledanje “crtića” i nakratko uronite u slatki, šareni, glazbeni svijet koji će vas oduševiti svojom genijalnom, nerijetko veoma poučnom i dirljivom pričom. Upravo zato, u nastavku članka izdvojili smo 3 naslova koja potvrđuju sve navedeno, a koja biste svakako trebali pogledati!

Soul

Ovaj prekrasni animirani film prati priču Joea Gardnera, profesora glazbe u srednjoj školi, koji se osjeća prilično nesretnim i neispunjenim na svom poslu. Sanja o karijeri u jazzu, čemu se protivi njegova majka Libba. Igrom slučaja, njegov bivši učenik Curly javlja mu da je ušao u bend jazz legende Dorothee Williams koju Joe posve impresionira svojim sviranjem klavira i odmah mu ponudi posao. Dok Joe sretno odlazi kući i priprema se za svoj prvi nastup, iznenada upadne u šaht. I od tog trenutka se apsolutno sve počinje mijenjati, a životne pouke koje ćete izvući iz ove prekrasne priče pratit će vas cijeloga života!
Inside Out

Izvrnuto Obrnuto je animirani film koji nas vodi na najneobičnija mjesta unutar ljudskog uma. Svima je poznato da je odrastanje jedno teško putovanje, pa tako i za Rajku, djevojčicu koja se s obitelji preselila u San Francisco gdje njezin otac započinje novi posao.Kao i svi mi, Rajka je vođena svojim emocijama, a to su Sreća, Strah, Tuga, Ljutnja i Gadljivost. Rajkine emocije žive u stožeru, kontrolnom centru njezinog uma odakle je svakodnevno savjetuju. Iako Rajka i njezine emocije pokušavaju održati stvari pozitivnima, balansiranje novog grada, škole i kuće nije baš jednostavno… Ovaj zaista poseban film osvojio je brojne nagrade, uključujući apsolutno zasluženog Oscara za najbolji animirani film koji jednostavno morate pogledati!
Up

Predstavljen kao zabavna avantura za obitelji u kojoj mogu uživati baš svi, Up je još davnih godina iznenadio publiku svojom divnom, srceparajućom montažom koja prikazuje život muškarca s voljenom ženom i njezinu iznenadnu smrt. Od tog trenutka, ovaj dirljivi film prati prevladavanje tuge i pronalaženje novog života u koji će slomljeni starčić krenuti. Budite sigurni da će baš sve dobne skupine mnogo toga naučiti od Up-a, a zbog čega je ovaj divni crtani film i godinama nakon na popisu najpopularnijih i najgledanijih animiranih filmova iz produkcije Pixara ikad snimljenih!
Foto: Youtube, imDB
Objavljeno: 11.08.2022. u 12:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p