KULTURA

3 serije idealne za aktualnu veljaču

TV preporuka by FASHION.HR
the crown
Ako vaša glad za novim serijama ne jenjava ni s dolaskom ljepšeg vremena i u konstantnoj ste potrazi za dobrim naslovima, imate sreće jer ova domena nastavlja biti itekako plodna.

Nove serije se prikazuju, bivaju više ili manje uspješne, druge se tek najavljuju, i činjenica je kako ni u 2017. interes gledatelja neće splasnuti. Volite li se opuštati u društvu fikcije, donosimo vam tri ideje, odnosno tri serije kojima ćete začiniti ostatak veljače.

Atlanta

Čini se kako se sve čega se prihvati Donald Glover, obožavateljima hip-hopa poznatiji kao Childish Gambino, pretvara se u zlato. Nemali broj izvanrednih kritika stavio je njegovu seriju Atlanta uz bok najboljim serijama 2016. godine, poput Stranger Things i Westworld, a sve su to potvrdile i nominacije te prestižne nagrade kao što je Golden Globe. Ono zbog čega je serija hvaljena jest njezina realističnost, pametni humor i pomalo sanjiva atmosfera, a definitivno je pomogao i dobar soundtrack. Riječ je o bratićima koji se pokušavaju probiti na rap sceni Atlante, no na putu k uspjehu bore se s lošim kartama koje im je podijelio život.

The Crown

Najavljivana kao najskuplja Netflixova serija svih vremena, The Crown Petera Morgana ispunila je visoka očekivanja. Serija govori o životu kraljice Ujedinjenog Kraljevstva Elizabete II koju je utjelovila Claire Foy, dok se u ulozi princa Philipa našao Matt Smith. Raskošna serija prikazuje privatni i javni život kraljice i kraljevske obitelji, a ono zanimljivo jest da uz intimniji pogled u samu obitelj, priča i o propadanju carstva te svojevrsnom novom svjetskom poretku, prema riječima samog redatelja.

Quarry

Predstavnica kriminalističkog žanra je serija Quarry, smještena u škakljive 70-te godine prošlog stoljeća. Govori o Macu Conwayju, marincu koji se kući vraća iz Vijetnama te se opterećen ratnim iskustvima, okreće kriminalu i korupciji. Serija daje dobar uvid u tadašnja aktualna politička previranja, uključujući borbu za prava Afroamerikanaca. Ako ste raspoloženi za ubojstva, napetost i sparni američki jug, serija Quarry bi mogla biti dobar izbor.


M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 17.02.2017. u 16:04
Tagovi: serije, serija, tv serija

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p