KULTURA

3 serije koje gledamo u prosincu

TV preporuka by FASHION.HR
war and peace
U
hvate li vas u prosincu oni mutnjikavi dani, kada se predozirate odraslim životom i najradije biste se istoga odrekli u zamjenu za malenu seosku komunu u kojoj je glavna preokupacija sadnja rajčica, znajte da vas potpuno razumijemo. Dešava se svima, no osim stolice u modernom uredu renomiranog psihologa ili prostirke na podu jogija koji je upravo doputovao iz indijskog ašrama, teško da vam možemo udijeliti stručni savjet.


Naša je metoda pomalo dječja i u potpunosti eskapistička. Mi se, naime, volimo tu i tamo sakriti od svijeta, stisnuti pauzu na sva 'moranja' i ubaciti se u imaginarnu priču u kojoj kolo vode izmišljeni likovi. TV serije su uz filmove naša spasonosna injekcija, pa i distrakcija, a ovo su one kojima se predajemo u prosincu. Svjetlucave lampice u pozadini i domaći keksi nadohvat ruke su must have.

War and Peace (BBC One)

BBC-jeva adaptacija Tolstojevog romana Rat i Mir naišla je na hvalospjeve kritičara stoga, ako dosad niste, prosinac je idealan mjesec za uranjanje u problematiku jednog od najznačajnijih romana svih vremena. Epska priča o ljubavi, ratu i obitelji sa sjajnim Paulom Danom, Lily James, Jimom Broadbentom i Jamesom Nortonom zadovoljit će svakog romantičara visokih estetskih kriterija.

Love Sick (Netflix)

Dylan (Johnny Flynn) je beznadni romantičar kojem je dijagnosticirana klamidija i ono što mora učiniti jest kontaktirati sve svoje bivše ljubavnice i informirati ih o novonastaloj situaciji. Zanimljiv moment serije Love Sick je radnja prikazana kroz flashbackove, a svaka je epizoda posvećena jednoj Dylanovoj bivšoj djevojci, odnosno avanturi, dok serija pleše na finoj granici između komedije i drame. Love Sick je dobar prikaz mnogih lica modernih ljubavnih odnosa i jako dobra TV pratnja prosincu. 


Incorporated (Syfy)

Pametna, provokativna i uzbudljiva serija producenata Matta Damona i Bena Afflecka odvodi nas u bližu budućnost u kojoj korporacije imaju neograničenu moć, a mnoge su zemlje bankrotirale zahvaljujući klimatskim promjenama, krizama i oslabljenoj moći vlada. Korporacije kontroliraju takozvane Zelene zone, dok se preostali teritoriji nazivaju Crvenim zonama. Radnja se vrti oko Bena Larsona, menadžera koji zataška svoj identitet i infiltrira se u opasni svijet najvećih korporacija kako bi spasio ženu koji voli. Najnovija na našoj listi, Incorporated je svakako vrijedna pažnje.

M.M.
Objavljeno: 02.12.2016. u 16:23
Tagovi: serije, serija, tv serija

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p