KULTURA

3 serije uz koje provodimo slobodno vrijeme u ožujku

TV preporuka by FASHION.HR
FEUD: BETTE AND JOAN
Novi mjesec, novi set serija idealnih za večernje maratone. Kao što spominjemo iz mjeseca u mjesec, produkcija TV serija i dalje je sve jača i impresivnija, što zasigurno djelomično možemo zahvaliti i Netflixu koji genijalne naslove izbacuje kao na pokretnoj traci.

Slobodno vrijeme u ožujku smo rezervirali za tri novije serije koje osiguravaju red izvrsnih glumaca, red napetosti, posebnih sposobnosti, ali i red glamura starog Hollywooda. Nedostaje li vam inspiracije koju od mnogobrojnih serija gledati ovaj mjesec, bacite oko na prijedloge u nastavku.

Feud: Bette and Joan

Moramo priznati kako smo ovog mjeseca najviše uzbuđeni zbog serije Feud. Netom startala, Feud će kroz nekoliko sezona donijeti priče o najpoznatijim 'poznatim' svađama u povijesti. Prva sezona naslovljena je Bette and Joan i u svojih osam epizoda u fokus stavlja smrtno neprijateljstvo Bette Davis i Joan Crawford koje je najizraženije bilo tijekom snimanja njihovog jedinog zajedničkog filma What Ever Happened to Baby Jane? Bette glumi Susan Sarandon, a Joan je utjelovila Jessica Lange, što su već dva velika razloga za gledanje. Treći je oživljavanje glamura i drame zlatnog doba Hollywooda, ali i kultura celebrityja, tračevi, starenje te tuga koje se tematski provlače prvom sezonom. Redatelj Ryan Murphy već je predstavio i drugu sezonu serije koja će u fokus staviti Dianu i Princa Charlesa.

Big Little Lies

Sjajan odabir glumaca i visoka produkcija koja je seriji osigurala zavidnu estetiku učinili su Big Little Lies jednim od najvećih aktualnih TV hitova. Prepuna zapleta, misterija i napetosti, gledatelja drži prikovanim za ekran, a u tome definitivno pomažu i Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård te Zoë Kravitz. Serija je svojevrsna mračnija, dramska verzija Desperate Housewives i govori o naizgled savršenim obiteljima u idiličnoj Kaliforniji u čijem su svijetu pojmovi novac, privilegija i uspjeh dobro poznati. Ipak, isti se počinju mijenjati zahvaljujući ubojstvu, prevarama i tajnama...

Legion

David Haller je mladić s mnogo problema među kojima je jedan ipak dominantan. David, naime, nije sasvim običan čovjek, kako to obično biva u ekranizacijama Marvelovih stripova, već osoba koja ima posebne sposobnosti koje su svojedobno bile krivo protumačene kao šizofrenija. Legion je vezan za film X-Men, a kritičari su se složili oko nekoliko stvari - odabir glumaca je odličan, priča je inteligentna, a vizuali savršeni. Dosta razloga da jedno poslijepodne posvetimo Legionu


M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 16.03.2017. u 13:53
Tagovi: serije, serija, tv serija

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p