KULTURA

3 serije za dugi topli srpanj

TV preporuka by FASHION.HR
power
Š
to je dugo, toplo i idealno za hvatanje u koštac sa svim zaostacima? Mnogi će reći godišnji odmor, a kao zaostatke će navesti sve serije čije su gledanje stavili na pauzu zbog malog milijuna obaveza koje poput sjene prate naše svakodnevice.


Srećom, srpanj je mjesec kada će mnogi anulirati konkretan broj nepregledanih serija, a ako je Twin Peaks već stavljen u folder "pogledano", The Handmaid’s Tale također, za serijom Girls se još uvijek tuguje, a par sezona Farga čuva za posebne prilike, moglo bi zatrebati malo inspiracije. Pročešljavši aktualne liste i novitete, izdvojili smo nekoliko primjeraka koji bi mogli popuniti sparna srpanjska poslijepodneva i čekanje da vrućina malo popusti kako biste se zaputili na piće u grad. 

Gypsy

Prije nekoliko dana započela se emitirati jedna od najiščekivanijih serija sezone, Gypsy s Naomi Watts u glavnoj ulozi. Prve su epizode kritičare podijelile, a kao glavna zamjerka navodi se spor razvoj događaja. Ipak, ovo je jedna od zanimljivijih serija u aktualnoj televizijskoj hiperprodukcij i vjerujemo da će mnoge zaintrigirati tematika ženske seksualnosti nakon 40. godine koja se provlači radnjom. Serija govori o psihologinji Jean Holloway koja smorena vlastitim preokupacijama počinje prelaziti granicu te razvija intimnije odnose s ljudima iz života svojih pacijenata. Dodatni plus? Karl Glusman, naša tiha patnja još iz Noéovog Love.

Power

Još jedna serija o kojoj se mnogo priča, i to većinom u hiperbolama. U Power je riječ o bogatom vlasniku noćnog kluba Truth u New Yorku, Jamesu St. Patricku, koji se povezuje i s moćnom gradskom narko mrežom. Balansirajući između ove dvije uloge, one legalne i ilegalne, pokušava održati svoj brak na životu, kao i odnos s agenticom Angelom Valdes. Atraktivan je podatak i to da se 50 Cent, odnosno Curtis Jackson, pojavljuje u ulozi producenta, ali i glumca.

American Gods

Serija American Gods adaptacija je romana Neila Gaimana, a radnja se vrti oko rata između starih i novih bogova - onih tradicionalnih koje korijene vuku iz mitologije i vjere, te onih novijih, koji se povezuju s modernim preokupacijama poput novca, tehnologije, celebrityja, medija ili pak droge. Glavni junak je Shadow Moon, bivši zatvorenik koji postaje bodyguard Mr. Wednesdayju, jednom od starijih bogova, na njgovom putu prikupljanja snaga za novi poredak. Usprkos trnovitom početku, American Gods je dočekan s epitetima i definitivno je vrijedan gledanja.


M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 04.07.2017. u 15:11
Tagovi: serije, serija, tv serija

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p