FILM I TEATAR

3 sjajne kazališne predstave za drugačiju subotu

Udobno se smjestite u kazališne naslonjače!

Sigurni smo kako je subota mnogima najdraži dan u tjednu, a kako biste je iskoristili na najbolji mogući način te razbili monotoniju, predlažemo da učinite nešto što inače nije u vašoj uobičajenoj rutini. Iznenadit ćete se koliko će vam dobro doći potpuni odmak i izlet u pomalo nepoznate vode.

Kulturna scena u Zagrebu iz godine u godinu sve više jača te nam donosi sjajne i zanimljive sadržaje, a kazalište je definitivno mjesto na kojem ćete imati priliku pogledati neke fantastične uratke koji će vam obogatiti život i proširiti vidike. Odlazak u kazalište s prijateljicom ili partnerom odličan je odabir iz više razloga, a neki od njih su definitivno korisno i ugodno provedeno zajedničko vrijeme, povezivanje na nekoj novoj razini te uvođenje određenih noviteta u odnos koji su uvijek i više nego poželjni. Kada govorimo o zagrebačkim kazalištima, izdvojili smo današnji program nekih od najomiljenijih, a odlična informacija je da karte još uvijek možete nabaviti te već danas uživati u odličnim predstavama i izvedbama.

Pijani, kazalište Gavella

Drama u režiji Vita Taufera uprizorenje je jedne od najzanimljivijih djela ruskog dramatičara Ivana Viripajeva u kojem su svi -pijani. Ovo je predstava koja prati priču čak četrnaest osoba koje besciljno tumaraju i lutaju, zbunjeni su, dezorijentirani i izgubljeni te se na svojem putu susreću s pomalo neobičnim i bizarnim situacijama koje moraju riješiti. Tijekom cijele predstave proteže se doza humora koja na šarmantan način ublažuje težinu priče, a likovi ukazuju na težinu alkohola, ishitrenim postupcima, kao i hirovitim odlikama i izjavama. Pijani su sjajna intrigantana crna komedija u kojoj ćete vidjeti svu bol i patnju ljudi kojima je alkohol jedini izlaz, spas i maska te načine ne koje se bore sa životnim okolnostima koje su im se našle na putu. Odlična glumačka postava sačinjena je od niza talentiranih glumaca; Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Tara Rosandić, Martina Čvek, Enes Vejzović, Tena Nemet Brankov..., a predstava je na programu u 19:30.

Elling, kazalište Kerempuh

U režiji Hrvoja Korbara, Elling Simona Benta je dramska adaptacija istoimenih romana norveškog pisca Ingvara Ambjornsena. Ovdje se radi o duhovitoj priči o tandemu društvenih autsajdera, povučenom i fragilnom Ellingu i njegovom djetinjastom prijatelju Kjellu koji mu je karakterno potpuna suprotnost. Nakon zajedničkog boravka u mentalnoj ustanovi, po izlasku se suočavaju sa stvarnim životom te nas uvod u svijet onih koji se teško prilagođavaju i onih koji ne pripadaju niti jednoj društveno prihvatljivoj skupini. Vrlo inteligentan i nenametljiv crvi humor odlično dočarava bizarnosti i tragikomične događaje ovog simpatičnog dvojca, a talentiranu glumačku postavu čine Marko Makovičić, Filip Detelić, Csilla Barath Bastaić, Luka Petrušić, Csilla Barath Bastaić i Velimir Čokljat. Predstava je na programu u 20 sati.


Pansion Eden, kazalište ZKM

Schillingova režija Pansiona Eden govori o snovima, strahovima, ali i željama jedne obične obitelji koja usred rata i kapitalističkih pravila, jednostavno pokušava preživjeti. Prisiljeni na skrivanje, obitelj s uznemirujućom pričom krivac je za određena djela koja ne bi smjela nikada ugledati svjetlo dana, a jednom kada tajne počnu izlaziti na vidjelo, na površinu će isplivati laži, spletke, želje, a ponajviše zloupotreba moći i položaja, korupcija i religijska uvjerenja. Ova zanimljiva i intrigantna priča odličan je uvid u sve ono što proživljava jedna obitelj upletena u nemoralne radnje te sve poprate probleme i potencijalna rješenja. Sjajnu glumačku postavu ove predstave čine Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Filip Nola, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica i Tina Orlandini, a izvedba je zakazana za 20 sati.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 16.02.2019. u 03:44

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p