KULTURA

40 najbogatijih žena u showbusinessu

Saznajte tko su one!

Žene u Hrvatskoj su u prosjeku plaćene 20% manje od svojih muških kolega, a ni drugdje u svijetu situacija nije mnogo bolja. Ipak ovih 40 dama s Glamourove top liste najbogatijih žena iz svijeta showbusinessa ostvarilo je ono što ni mnogim muškarcima ne može poći za rukom! One su komičarke, glumice, dizajnerice i voditeljice koje su pomele i mnoge muške kolege kada je o zaradi riječ. Saznajte koje dame su više od običnih posvuduša i starleta!

40. Komičarka Tina Fey možda vam je poznata iz serije Televizijska posla (koja ide u ludom terminu nedjeljom po noći). svake godine okrene 4.6 milijuna dolara zahvaljujući svojoj sposobnosti da nasmije ljude u ovim teškim vremenima.

39. Kate Moss može preživjeti sve, pa tako i dokaze da se drogira. Prošle godine je zaradila preko 8 milijuna dolara, a ove godine planira lansirati i vlastiti brend vrijedan milijardu dolara.

38. Eva Longoria Parker nema razloga da bude očajna kućanica, jer prošle godine je na njen račun uplaćeno 9 milijuna dolara, zahvaljujući  dobro odrađenoj kampanji za L'Oreal i ulozi najseksi kućanice na svijetu

37. Anne Hathaway je također zaradila 9 milijuna, ali i nominaciju za Oscara. Očekuje se da će ove godine zaraditi još više!

36. Drew Barrymore su neki predviđali propast sredinom devedesetih, a isti ti se danas vjerojatno skrivaju u mišjoj rupi jer mlada dama je okrenula 12 milijuna dolara u prošloj godini!

35. Cate Blanchett zaradila je 12 milijuna, djelomice zahvaljujući ulozi ruske narednice u Indiani Jonesu.

34. Venus Williams zaradila je 13 milijuna trčeći za malom žutom lopticom na teniskim terenima. Nije ni čudo jer riječ je o olimpijki i pobjednici Wimbledona.

33. Zgodna liječnica Katherine Heigl zaradila je 13 milijuna. Iako je odustala od Uvoda u anatomiju, sve bolje joj ide na velikom ekranu.

32. Angelina Jolie je najutjecajnija celebsica, ali prošle godine je zaradila „skromnih" 14 milijuna. Umjesto glumi, posvetila se djeci, ali vjerujemo da još uvijek nema razloga za brigu oko toga hoće li platiti račune.

31. Serena Williams potpisuje sponzorske ugovore (HP, Nike i Wilson), ali i pobjeđuje na terenima, pa je prošle godine zaradila oko 14 milijuna.

30. Heidi Klum nije samo još jedno lijepo lice- ona je poslovna žena koja je prošle godine zaradila 14 milijuna i potpisala ugovore s McDonald'som, Diet Coke, Volkswagenom, ima svoje emisije, nosi Victoria's Secret i uz sve to je dobra majka.

29. Nicole Kidman slovi kao najpreplaćenija glumica u Hollywoodu, ali ove godine joj je uplaćeno samo 8 milijuna. Ipak prošle godine je zaradila preko 14 milijuna dolara, sumnjamo da je sve stigla potrošiti.

28. Alicia Keys ima bogatstvo koje se procjenjuje na 15 milijuna dolara. Dovoljan razlog da ide kući pjevajući.

27. Sarah Jessica Parker je prošle godine zaradila 18 milijuna dolara zahvaljujući uspjehu filma SATC, ali i velikoj popularnosti njenih parfema.

26. Taylor Swift je progurala country u mainstream, a od prodaje albuma i karata za koncerte zaradila je punih 18 milijuna.

25. Sandra Bullock, jedna od najpopularnijih glumica devedesetih vratila se i ponovno postala jedna od najplaćenijih glumica u Hollywoodu- čak 17 milja po ulozi. Vi računajte koliko vrijedi!

24. Cameron Diaz je jedina uz Juliu Roberts koja dobiva 20 milijuna dolara po filmu. Dovoljno da nema razloga uza zabrinutost.

23. Djevojke iz Spice Girls su na svom reunionu zaradile ni više ni manje nego 21 milijun svaka! Koga onda briga što Posh ne zna pjevati...

22. Tyra Banks je zahvaljujući svojim talk showovima i emisijama prošle godine zgrnula „skromnih" 23 milijuna američkih dolara.

21. Meryl Streep jedna od najtalentiranijih glumica svih vremena je za svakih 12 milijuna koje su njeni filmovi zaradili na blagajnama dobila dolar. Nećete vjerovati, ali nakupila se fina svotica od 24 milijuna!

20. Reese Witherspoon nakon Oscara za Walk the Line nije puno glumila, ali ugovor s Avonom i film Four Christmases su joj donijeli lijepih 25 milijuna.

19. Miley Cyrus je najbogatija tinejdžerka koja je prošle godine zaradila 25 milijuna: albumi, knjige, fan artikli, filmovi i ostale tričarije na koje padaju djevojčice koje nisu ni ušle u pubertet donijele su joj i više nego dovoljno da više nikad u životu ne mora raditi.

18. Gwyneth Paltrow je zaradila 25 milijuna samo zahvaljujući ulozi u Iron Man-u i ugovoru s Estee Lauder. Respect!

17. Julia Roberts zarađuje čak 25 milijuna dolara po filmu. Najplaćenija je glumica u povijesti. O njenoj glumi bi se dalo diskutirati, ali ako angažirate Juliu barem ste sigurni da će film puniti blagajne.

16. Maria Sharapova nije igrala zbog ozljede, ali samo do sponzorskih ugovora s Canonom, Sonyem i Tag Heuerom zaradila je 26 milja.

15. Što god Gwen Stefani dotakne pretvori u zlato: 27 milijuna dolara rezultat su uspjeha njan kolekcije L.A.M.B. i ugovora s HP-om.

14. Priča je loša, radnja je već viđena, ali to nije spriječilo Stephanie Meyer da sa svojom Twilight sagom zaradi 50 milijuna.

13. Ellen DeGeneres je u Europi relativno nepoznata, ali u SAD-u ova komičarka i voditeljica zarađuje 65 milijuna.

12. Gisele Bundchen je prošle godine zaradila čak 70 milijuna dolara. Pitamo se kako samo uspijeva?

11. Beyonce ne treba muškarca da joj kupi prsten- ona to može sama! S plaćom od 80 milijuna godišnje nije htjela ništa manje nego i jednako uspješnog muža koji zarađuje 82 milijuna. S tolikim prihodima oni su najbogatiji par u Hollywoodu.

10. Britney Spears zarađuje 100 milijuna godišnje. Ne znamo na što troši, ali savjetujemo da angažira stilista.

9. Sestre Olsen su na svojim kolekcijama zaradile 100 milijuna. Nije loše za djevojčice iz Pune kuće.

8. Jennifer Lopez zarađuje čak 100 milijuna zapravo ne radeći ništa. Novi album joj i nije nešto, a i ne znamo kad je zadnji put glumila.

7. Jennifer Aniston ima bogatstvo od 110 milijuna, uglavnom zahvaljujući ulozi Rachel. Još uvijek ih nije potrošila.

6. Janet Jackson ima bogatstvo vrijedno 150 milijuna zahvaljujući 50 milijuna prodanih nosača zvuka.

5. Mariah Carey je možda malo priglupa, razmažena i djetinjasta, ali žena zarađuje 225 milijuna!

4. Celine Dion uz svoje ime veže 250 milijuna dolara. Iako su joj pjesme sladunjave i loše, očito da imaju svoju publiku.

3. Madonna je vrijedna 325 milijuna dolara, a nije ni čudo jer da se bilo koja zvijezda može toliko puta iznova roditi i šokirati javnost, imala bi isto toliko. Ali Madonna je samo jedna...

2. Od socijalne pomoći do dvoraca u Britaniji- J.K. Rowling je zahvaljujući svojoj mašti i Harryu Potteru svake godine zaradi svoj komad od 15 milijardi dolara koliko se zaradi na prodaji artikala vezanih uz ime malog čarobnjaka. Financijska čarobnica koja je natjerala djecu da čitaju je svakako zaslužila svoticu od milijarde na računu!

1. Ipak sve ove dame se mogu sakriti pred pred kraljicom Amerike Oprah Winfrey. 1.3 milijarde u banci rezultat su višegodišnjeg izmišljanja tople vode u emisijama, empatije i ugošćavanja zvijezda. Oprah ipak nije zaboravila otkuda potječe i redovito donira novac u dobrotvorne svrhe potrebitoj djeci i ženama.

Borina Kopčić

Objavljeno: 04.02.2010. u 21:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p