KULTURA

5 aplikacija za uspješno upravljanje vlastitim financijama

Najpopularniji načini za budžetiranje i štednju

5 aplikacija za uspješno upravljanje vlastitim financijama 
Drugo, a posebno ono treće desetljeće života u većini slučajeva sa sobom donosi i neke nove izazove. Jedan od njih je briga o financijama koja u glavama većine ljudi uzrokuje lagani kaos i strepnju. No, nestabilno tržište rada i cjelokupno stanje gospodarstva nipošto ne bi trebali biti opravdanje za ignoriranje vlastitih financija, stvaranja kvalitetne baze i osiguravanje od mogućih financijskih poteškoća.

Koliko god pokušavali ignorirati činjenicu da su kasne dvadesete vrijeme kada je krajnje vrijeme za početak štednje i poštivanje određenog budžeta, mnogi tu obavezu stavljaju u drugi plan. Takozvana filozofija noja koji uspješno ignorira ovu problematiku iz mjeseca u mjesec karakteristična je za žene i, pogađate, nimalo pohvalna želimo li se kititi epitetima samostalnih, samopouzdanih i stabilnih mladih žena.

Kako bi svoje financije doveli u red nije nužno angažirati stručnjake, ali ni odustati prije nego što smo uopće počeli. Zahvaljujući tehnologiji, danas možemo putem raznih aplikacija pratiti svoje prihode i rashode. U moru aplikacija naići ćemo na one složene, ali i one vrlo jednostavne, neke će nam odgovarati, a neke ćemo zanemariti već prvi dan. Želite li početi štedjeti, pratiti svoje izdatke ili samo prestati zaboravljati platiti koji račun, provjerite aplikacije u nastavku i počnite pametno upravljati svojim budžetom.
 
mint
Mint
Najpopularnija među ovim vrstama aplikacija svakako je Mint. Besplatna, vrlo jednostavna i pregledna, omogućava da popišete sve svoje račune, kartice, kredite i investicije te pratite primitke i izdatke kroz različite kategorije, budžetirate, postavljate podsjetnike i tražite savjete. Dodatno, Mint će vas obavještavati i o neočekivanim troškovima poput iznosa koji uzima bankomat pri podizanju novaca.

Level Money
Još jedna besplatna i praktična aplikacija za financije je Level Money. Povezujući i uspoređujući vaše bankovne račune na dnevnoj bazi daje do znanja koliko novaca imate na raspolaganju, a tu je i korisna opcija usporedbe navika pri trošenju iz mjeseca u mjesec. Primjerice, Level Money će vas informirati o tome koliko mjesečno trošite na kave, javni prijevoz, odjeću i ostalo, čime ćete napokon osvijestiti kako točno vaš novac nestaje iz novčanika.
digit
Digit
Razmišljate li o štednji no istovremeno se pribojavate čega ćete se sve morati odreći, svakako isprobajte Digit. Na temelju algoritma povezanog s Googleom ova besplatna aplikacija nadzire vaš prihod i bilježi navike pri potrošnji te vam predlaže iznos kojeg biste se mogli odreći u korist vašeg štednog računa. Digit će vas neprimjetno natjerati da štedite i to pomoću jednostavnih poruka na zaslonu mobitela.

Goodbudget
Ako ste skloni tradicionalnom budžetiranju gdje u posebne omotnice izdvajate iznose predodređene za razne troškove, Goodbudget je aplikacija za vas. 
wallyWally
Aplikacija koja će vam pomoći u praćenju troškova je Wally. Sa svojim mogućnostima dnevnog, tjednog i mjesečnog praćenja troškova po raznim kategorijama, na Wallyju ćete moći i pohraniti račune te razne detalje vezane za svoje transakcije.
  
 
M.M.
Foto: Pexels, iTunes
Objavljeno: 02.06.2016. u 17:19

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p