LIFESTYLE

5 knjiga koje morate pročitati ove godine

Knjige koje nećete ispuštati iz ruku!

Kako su niske temperature stigle, idealno je vrijeme da ukradete trenutak za sebe. Istina je kako danas čitanje možemo smatrati luksuzom jer živimo u urbanom svijetu koji ne ostavlja puno vremena za posvetiti se sebi, stoga je potrebno pažljivo odabrati naslove za koje nam neće biti problem odvojiti dragocjene sate!

Snijeg i hladnoća najčešći su razlozi zbog kojih volimo slobodne trenutke provoditi unutar svoja četiri zida. Kako se početkom nove godine uglavnom osjećamo umorno i iscrpljeno te nimalo spremno za sve nove izazove koji nas očekuju, najbolje je uzeti predah te svoje dragocjeno vrijeme posvetiti sebi. Odmoru ispod tople dekice uz omiljeni čaj ili kavu nedostaje dobro štivo, a u nastavku pogledajte koje naslove morate smjestiti ove godine na svoje police!

Čovjek od krede, C. J. Tudor

Iako je 'Čovjek od krede' prvi roman autorice C. J. Tudor, već ga krase brojne pozitivne kritike, pa čak i od velikog Stephen Kinga koji je rekao „ ako volite moje pisanje, obožavat ćete ovu knjigu“. Radnja romana datira davne 1986. godine, kada se u zabavnom parku dogodi nesreća prilikom koje dvanaestogodišnji Eddie upoznaje učitelja Hallorana. Kako su oboje pomogli unesrećenoj djevojci koja je stradala u zabavnom parku, njihov odnos se mijenja te ih ta nesreća poveže na razne načine. Nekoliko mjeseci nakon nesreće, učitelj Halloran predloži Eddieju da dosadne ljetne praznike skrati crtajući kredom po ulicama grada, ostavljajući tako tajne poruke svojim prijateljima. Ta ideja je jedno vrijeme Eddieja poprilično zabavljala sve do trenutka kada je pronađen crtež čovjeka od krede kraj trupla. Ovaj istovremeno zanimljiv i jeziv roman će vam sigurno priuštiti nekoliko noći spavanja s neugašenom noćnom lampicom!

Sve naše tajne, Emily Carpenter

Daphne Amos oduvijek je smatrala kako je u svom zaručniku Heathu pronašla srodnu dušu, no harmoniju njihovog odnosa narušavaju Heathove sve učestalije noćne more. Ubrzo donose odluku potražiti pomoć u savjetovalištu za parove gdje im svoje usluge ponudi Matthew Cerny, psiholog poznat po uspješnom pronicanju u korijene potisnutih sjećanja. Odbojna lokacija i stroga pravila savjetovališta stvaraju nervozu kod ovog mladog para, pogotovo zato što su primorani odreći se ključeva automobila i mobitela te biti pod nadzorom skrivenih kamera. Situacija se mijenja kada jedne besane noći Daphne odlučuje napustiti sobu što ju dovede do otkrića da institut nije ni blizu onome što je isprva mislila!

Moj anđeo čuvar, Lisa Kleypas

Roman 'Moj anđeo čuvar' zadovoljit će apetite i najstrastvenijih obožavatelja ljubića. Radnja započinje buđenjem mlade žene u strančevu krevetu nakon što je izbavljena iz ledenih dubina rijeke Temze. Bez tragova sjećanja, saznaje da se zove Vivien Rose Duvall te da se uz njezino ime veže epitet najskandaloznije londonske ljepotice. S vremenom upoznajući detalje svog života, shvaća kako su je zamijenili za nekog drugog. Njezin život nalazi se u rukama tajnovitog Granta Morgana koji je očaran njezinom ranjivosti te je odlučan otkriti tajne koje se kriju u njezinoj prošlosti. No, hoće li te tajne rastaviti ovaj ljubavni par, na vama je da otkrijete!

Dok još nismo bile vaše, Lisa Wingate

Dirljiv roman nadahnut istinitom pričom o obitelji koju je zadesila velika nepravda. Jedne olujne noći neznanac otrgne djecu obitelji Foss iz njihovog doma dok roditelji nisu bili prisutni te bivaju smješteni u sirotište. Iako ih se uvjeravalo kako će uskoro biti vraćeni svojim roditeljima, mračna istina sirotišta izlazi na površinu. Inspiriran istinitom pričom o otimanju siromašne djece i njihovom prodavanju bogatim obiteljima, ovaj roman šalje poruku da bez obzira kuda nas životni putevi odveli, naše srce nikada ne zaboravlja gdje pripadamo!

Tvoja do zore, Teresa Medeiros

'Tvoja do zore' novi je hit autorice romana 'Šarmantni princ' i 'Nevjesta i zvijer', a radnja se vrti oko glavnog junaka, Gabriela Fairchilda koji je ostao bez vida u bitci kod Trafalgara, nakon čega ga napušta zaručnica. Razočaran povlači se na obiteljsko imanje gdje provodi dane zatvoren u kući. No, situacija se mijenja dolaskom njegovateljice Samanthe Wickersham koja je odlučna u namjeri dovesti Gabrielov život u red te ga potaknuti da nastavi živjeti. S vremenom bahati grof otkriva njezine čari te mu nova ljubav vrati izgubljeno svjetlo.

Foto: Unsplash, Znanje, Školska knjiga, Mozaik knjiga
Objavljeno: 04.01.2019. u 14:46
Tagovi: Knjiga

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p