KULTURA

5 modnih TED govora koje morate pogledati

Poslušajte pojedince koji imaju mnogo toga za reći

ted talks 
Ako dosad još uvijek niste otkrili fascinantne TED kanale, oprostit ćemo vam jedino ako ste proveli posljednjih nekoliko godina putujući svijetom, sretno lišeni interneta, sami istražujući razne istine i otkrivajući najzanimljivije priče. U suprotnom, ako baš kao i mi obožavate ideje koje vrijedi širiti, govore najvećih stručnjaka, znanstvenika, poduzetnika, glumaca, modela i inih, sigurni smo da će vas zanimati i osam fantastičnih govora povezanih s modnom industrijom.

Bilo da je riječ o najmlađoj blogerskoj zvijezdi Tavi Gevinson i njenim izrazito zrelim stavovima o modernom feminizmu i tinejdžerskim uzorima, tajni kreativnog i sretnog života američkog dizajnera Isaaca Mizrahija, paradoksima modne industrije sa stajališta medijske stručnjakinje Johanne Blakley ili pak putovanja do slave poznatog plus size modela, ovih 5 TED govora definitivno vrijedi pogledati. 
 
Johanna Blakley: Lessons from Fashion's Free Culture
 
Kako nastaju modni trendovi, je li moguće biti originalan u modnom svijetu, kontroverzna kultura kopiranja i zaštita dizajna teme su kojih se dotiče stručnjakinja za medije, Johanna Blakley u svom sjajnom govoru koji je mnogima otvorio oči.
 
Isaac Mizrahi: Fashion and Creativity
 
Karizmatični modni dizajner Isaac Mizrahi u svom simpatičnom govoru priča o inspiraciji i publiku vodi kroz vrtoglavi niz nadahnuća, kroz koji će mnogi zapaziti njegove savjete o sretnom i kreativnom životu.
 
Tavi Gevinson: A Teen Just Trying to Figure It Out
 
Tada 15-godišnja Tavi Gevinson objašnjava kako je već s 9 godina osvojila tinejdžersko modno tržište, raspravlja o modernom feminizmu, kontradikcijama i uzorima, stavljajući ovaj TED govor na listu obaveznih za pogledati.
 
Cameron Russell: Looks Aren't Everything. Believe Me, I'm a Model.
 
Viktorijina anđelica Cameron Russell u svom se iskrenom govoru okomila na nepravedne stereotipe, površne definicije ljepote i korištenje modne industrije kao glasnika pozitivne društvene promjene.
 
Ashley Graham: Plus-size? More Like My Size
 
Aktivistica, model i poduzetnica Ashley Graham opisala je svoj put prema slavi, fokusirajući se najviše na vlastito poimanje svoga tijela, samopouzdanje i raznolikost kao paradigmu ljepote.
 
 
M.M.
Objavljeno: 03.06.2015. u 14:07
Tagovi: TED, TED

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p