KULTURA

5 najboljih inozemnih online trgovina

Oaze luksuza koje nećete htjeti nikada napustiti
Otkako je luksuznih online trgovina, dizajnerska ponuda nikad nam se nije činila bližom, a ekskluzivne krpice renomiranih modnih imena dostupne su nam u samo nekoliko klikova mišem. Ako ste dosad dvojili oko kupnje na takvim platformama, mi vam donosimo pregled najpoznatijih i ujedno najboljih stranih online trgovina, koje će svojom bogatom ponudom i stručnom pomoći oko izbora željenog komada vašu kupnju sasvim sigurno učiniti jednim od nezaboravnih iskustava.

 

NET-A-PORTER

Pionir u svijetu stranih online trgovina koje sa sobom nose brojne dizajnerske potpise definitivno je Net-a-Porter, virtualna modna meka koja se od osnivanja u lipnju 2000. godine snažno etablirala i pozicionirala na tržištu kao vodeća luksuzna trgovina na internetu. Net-a-Porter dobio je brojna priznanja struke, a od samih početaka, kada su u ponudi bili dostupni tek neki američki brandovi, evoluirao je u trgovinu na kojoj možete pronaći 'sve od igle do lokomotive'.

Uz pret-a-porter kolekcije u ponudi, stranica koja je koncipirana kao modni magazin redovito nudi i neke ekskluzivne suradnje s imenima kao što su Victoria Beckham, Matthew Williamson i Roland Mouret, a osim toga u ponudi odnedavno ima i kozmetiku, pa tako po prvi puta u Hrvatsku možete naručiti neke beauty brandove za kojima ste dosad mogli samo čeznuti.

Iza Net-a-Portera, izuzetno uspješne web stranice koja na tjednoj bazi donosi high fashion editorijale i puni police svoje virtualne trgovine, stoji Natalie Massenet, bivša modna novinarka, koja je nakon rada u Vanity Fairu odlučila pokrenuti koncept modnog magazina iz kojeg bi ljudi mogli kupovati. Iako su investitori isprva bili skeptični spram ideje da bi žene dizajnersku odjeću nabavljale putem interneta, s Net-a-Portera stvari su se počele prodavati brzinom svjetlosti, a profit naglo umnožavati. Stranica danas ima oko 3 milijuna jedinstvenih posjetitelja i oko 3000 novih kupaca svakoga mjeseca. Net-a-Porter nedavno je prodan grupaciji Richemont, koja posjeduje modne brandove Chloe i Cartier, i sigurno nastavlja svoju daljnju ekspanziju.

 

MY THERESA

Popularnost s Net-a-Porterom dijeli i njemačka online trgovina MyTheresa, koja je lansirana 2006. godine i danas u ponudi ima 160 internacionalnih dizajnera, među kojima su svakako najpopularniji Balenciaga, Saint Laurent i Valentino. Svake sezone buyeri ovog webshopa odlaze u modne metropole i biraju komade koji će odgovarati filozofiji MyTherese, koja svojim kupcima želi ponuditi eleganciju i bezvremenski stil, koji idu ukorak sa suvremenim trendovima.

MyTheresa zapravo ima dugogodišnju tradiciju, jer prije osnivanja luksuzne online trgovine u Munchenu je od 1987. postojao butik Theresa, vrlo popularan među lokalnim stanovništvom i inozemnim posjetiteljima. Theresa je, prepoznavši važnost ekspanzije interneta, ubrzo prerasla u jednu od vodećih web trgovina, koja danas jedina na internetu nudi potpise Balenciage i Tod'sa, a svoje kupce svakoga tjedna savjetuje kako prepoznati glavne trendove sezone i ukomponirati ih u vlastiti stil.

 

MODA OPERANDI

Osnovana od strane Áslaug Magnúsdóttir i Lauren Santo Domingo, Moda Operandi jedino je mjesto na internetu gdje možete naručiti odjeću i modne dodatke ravno s modnih pista i prije no što spomenute kolekcije najpoznatijih svjetskih dizajnera uopće dođu u trgovine. Tako ćete najnovije komade Marca Jacobsa ili Prabala Gurunga na Modi Operandi moći naručiti samo dan ili dva nakon što izađu na pistu i u njima uživati prije svih ostalih. Uz svoju ekskluzivnu ponudu dizajnerskih krpica s modnih pista, Moda Operandi s vremenom je svojoj klijenteli ponudila i neke stalne kolekcije, koje možete odmah kupiti i nositi, a kriju se u njihovoj kategoriji Boutique.

Osim što vam Moda Operandi omogućuje da na stvarnim ženama vidite kako je određeni komad krojen i kako pristaje uz tijelo, luksuzna online trgovina također je angažirala osobne stilistice, koje vam u bilo koje doba dana mogu pomoći svojim stručnim savjetima, a kada u ovu zvučnu modnu kliku ubrojimo imena Taylor Tomasi Hill i Indre Rockefeller, jasno je kako je iskustvo kupnje na stranici Moda Operandi jedno od onih koje ćete rado ponoviti.

 

LUISA VIA ROMA


Diljem svijeta, pa tako i u Hrvatsku, svoju ponudu isporučuje i Luisa Via Roma, talijanska modna kompanija, koja je osnovana davnih 30-ih godina prošloga stoljeća i čiji raskošni i grandiozni butik još uvijek možete posjetiti u Firenci. Ondje Luisa Via Roma svake godine organizira susrete svjetskih blogera, koji u projektu 'Style-Lab' biraju komade iz ponude ovog concept dućana, slažu stylinge i na taj način promoviraju modne brandove. Luisa Via Roma vrlo je rano spoznala važnost socijalnih mreža i platformi, zbog čega danas uživa veliku popularnost među svojom klijentelom, koja broji ukupno 3,5 milijuna posjetitelja svakog mjeseca.

Osim što su ovom modnom konceptu dodijeljena brojna priznanja, Luisa Via Roma također vrijedno radi na zastupanju najvećih dizajnerskih imena današnjice, od kojih svakako valjda izdvojiti Alexandera McQueena, Balmain, Dior, Givenchy, Lanvin, Ricka Owensa, Alexandera Wanga i mnoge druge, a brojna nova imena avangardne mode u središte pozornosti došla su upravo zahvaljujući suradnji s ovim dućanom.

Uz zalaganje za mlade nade dizajna kroz projekt LIMIT.EDITION, Luisa Via Roma također se može pohvaliti ekskluzivnim suradnjama s brandovima Converse, Delfina Delettrez, Dior Homme, Dsquared, Giuseppe Zanotti, Givenchy, J Brand i Lacoste, koji su specijalno za njih dizajnirali male capsule kolekcije.

 

MY WARDROBE

My Wardrobe još je jedna globalna online trgovina koja prodaje svakodnevnu luksuznu modu za sve žene i muškarce u pokretu. Kompanija je lansirana 2006. godine od strane Sarah Curran i otad do danas odnijela je brojne nagrade na račun svoje inovativnosti. Web stranica danas nudi preko 200 najtraženijih dizajnerskih brandova i približava ih međunarodnoj modnoj publici.

Posebno birane kolekcije odražavaju najbolje trendove sezone, ali također sadržavaju luksuzne klasike svakog ormara, bilo da su u pitanju ready-to-wear komadi, torbe, cipele ili drugi modni dodaci. Osim što nudi najbolje od svjetske mode, My Wardrobe zajednica također nudi mogućnost angažiranja stilističkog tima, koji će vam pomoći u odabiru stvari bliskih vašem modnom izričaju.


H.B.
Photo: Luisa Via Roma, Moda Operandi, MyTheresa, MyWardrobe, Net-a-Porter

Objavljeno: 03.04.2013. u 13:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p