LIFESTYLE

5 sjajnih momenata Glastonbury festivala

Patti Smith, Dalai Lama, Pharrell, Kanye, Mark Ronson i Lionel Richie obilježili festival

Glastonbury 
Jedan od najboljih glazbenih festivala na svijetu za ovu je godinu zatvorio svoja vrata, no s popriličnim praskom. Oko 177 tisuća posjetitelja odavno je na putu svojim kućama i sigurni smo da će danima prepričavati mnoge (ne)zgode koje su popratile ovogodišnje izdanje Glastonburyja.

Headlineri The Who, Kanye West, Florence and the Machine, kao i iščekivani Lionel Richie, Pharrell Williams i Paloma Faith samo su neki od fantastičnih glazbenika koji su nastupali pred ekstatičnom publikom kojoj, po običaju, za ples nimalo nije smetalo blato.
 
glastonbury 
Neke od dogodovština zbog kojih nam je žao što nismo mogli biti na Glastonbury festivalu uključuju famoznu Patti Smith na čijoj se pozornici našao, ni manje ni više, nego Dalai Lama. Poznati spiritualni vođa i jedan od VIP gostiju festivala održao je inspirativni govor o klimatskim promjenama, sreći i veselju, osvrnuvši se i na eskalirajuće konflikte na Bliskom Istoku, dok mu ekstatični fanovi u publici nisu propustili otpjevati Sretan rođendan, koji je inače 6. srpnja.
 
glastonbury 
Kanye je očekivano izveo još jednog Kanyea nazivajući se najvećom živućom rock zvijezdom na planeti, usprkos tome što mnogi ovaj nastup prozivaju površnim. Iz takta ga nije uspio izbaciti ni komičar Lee Nelson koji mu je upao na pozornicu. S druge strane, pravu poslasticu priredio je Pharrell koji je po prvi puta izveo svoju novu stvar Freedom, koja je snimljena za Appleov novi glazbeni streaming servis čije se lansiranje očekuje sutra, 30. lipnja.
 
glastonbury 
glastonbury
Jedan od najiščekivanijih glazbenika bio je Lionel Richie koji je uspio sakupiti najveću publiku na festivalu i potpuno je oduševiti, posebno poznatom Dancing on the Ceiling. A oduševio je i Mark Ronson koji je zajedno s Mary J Blidge i Grandmaster Flashom priredio fantastičnu izvedbu Uptown Funka, no ne prije nego što je posvetu izrazio svojoj dugogodišnjoj prijateljici Amy Winehouse.
 
glastonbury
 
glastonbury 
glastonbury 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 29.06.2015. u 13:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p