KULTURA

5 ugodnih rituala za ljepše jutro

Kako si jutro učiniti ugodnijim?

5 ugodnih rituala za ljepše jutro 
Nikada niste bili jutarnji tip osobe i zvuk budilice za vas predstavlja najgoru noćnu moru. Iz jutra u jutro prolazite tradicionalnu agoniju već pri samoj pomisli na odvajanje od kreveta, a za posao ili fakultet se spremate klasično mrzovoljni.

Da tome ne mora biti tako, reći će vam svi stručnjaci, i to uz objašnjenje kako vas od promjene na bolje dijeli samo jedno – odluka. Premda zvuči vrlo jednostavno, mijenjanje ustaljenih obrazaca kod ljudi ne ide tako lako, no prvi je korak osvješćivanje problema i želja za promjenom. S time na umu, life coach Sylvia LaFair smislila je nekoliko jednostavnih jutarnjih rituala koji osiguravaju pozitivan start, ali i nastavak dana, a mi vam predlažemo neke od njih.

Ostanite 5 minuta duže u krevetu
Priuštite si tih pet dodatnih minuta u toplom krevetu, ali bez mobitela u rukama. Mailove i društvene mreže ostavite za kasnije i umjesto toga ispraznite misli ili razmišljajte o osobi koju ćete toga dana sresti, bilo da je riječ o prijateljici ili poslovnom partneru.

Mijenjajte ruke
Probajte svakoga dana obavljati neku motoričku radnju drugom rukom. Primjerice, perite zube desnom rukom jedan dan, a lijevom drugi. Time ćete dobro učiniti i svojoj kreativnosti.
 
 
Pročitajte inspirativni stih
Svakog jutra pročitajte barem jedan stih ili citat koji na vas djeluje pozitivno i koji će vam osigurati porciju dobrih misli te vas podsjetiti da gledate širu sliku od one svakodnevne. Pri tom se ne zabrinjavajte banalnošću misli – ako vas dira i na vas djeluje pozitivno, to je jedino bitno.

Slušajte glazbu dok se spremate
Da je glazba najveća blagodat, znamo, stoga ujutro dok se spremate upalite svoj omiljeni album i započnite dan s gomilom pozitivnih osjećaja.

Smijte se
Čak i ako vam ujutro nije do smijeha, razvucite usne i odglumite osmijeh. Metoda posuđena iz raznih vrsta meditacije provjerena je i bez iznimke utječe na naše svakodnevno stanje uma, stoga nema razloga da je ne uvrstimo u svoje jutarnje rutine.
 
 
M.M.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 27.02.2016. u 09:03

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p