LIFESTYLE

50 medaljona hrvatskih likovnih umjetnika krasi Arenu

U Arena Centru predstavljen projekt za Centar Vinko Bek
arena centar
zagrebačkom Arena Centru predstavljeno je 50 ukrasnih medaljona koje su samo za ovu prigodu oslikali hrvatskih likovni umjetnici, njih 50, pritom se referirajući na svoj dosadašnji rad i prepoznatljiv izričaj. Jedinstveni, dvostrano oslikani, medaljoni vrhunac su umjetničkog projekta i uspješne suradnje Arena Centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika drugu godinu zaredom.

Svojom vizurom i živim bojama dat će poseban sjaj samom centru i učiniti ga ugodnim mjestom blagdanskih druženja te nezaobilaznom lokacijom za sve one koji će na jednom mjestu poželjeti izabrati prigodan poklon za svoje najdraže i uživati u posebnom umjetničkom, božićnom ozračju. Dodatnu dimenziju ove hvalevrijedne suradnje daje njen humanitarni karakter budući da će sva sredstva od prodaje medaljona u Arena Centru biti donirana Centru Vinko Bek, za slijepe i slabovidne osobe. Upravo ova lijepa gesta našim slijepim i slabovidnim sugrađanima u domove donosi toplinu Božića te obećanja u bolju i sretniju novu godinu jer će donacija biti usmjerena u promicanje rehabilitacijskih programa, a ponajviše u opremanje kabineta svakodnevnih vještina i kabineta za vježbe vida.

arena centar
Medaljoni, koje su između ostalih oslikali Ana Kolega, Mirna Sišul, Danko Friščić, Ana Sladetić, Ivana Pipal, Damir Sobota, Melinda Šefčić i mnogi drugi daju Arena Centru dimenziju više i čine svod ovog trgovačkog centra pravom galerijom i estetskim doživljajem za posjetitelje.

''Htjela bih se u ime HDLU-a zahvaliti Arena Centru na tome što su drugu godinu zaredom iskazali povjerenje prema likovnim umjetnicima te nas pozvali da svojim aktivnostima i umjetničkim djelima oplemenimo jedan od najfrekventnijih prostora u gradu Zagrebu. Pored humanitarne note projekta, koja je već dovoljno snažan poticaj za suradnju, posebno nas veseli činjenica što će 50 unikatnih umjetničkih djela obogatiti 50 hrvatskihdomova i postati dio svakodnevnice naših sugrađana'', izjavila je Ivana Andabaka, ravnateljica HDLU-a.

arena centar
Ovih 50 oslikanih medaljona moći će se kupit putem online platforme te će svi zainteresirani moći licitirati, odnosno postavljati cijenu za umjetničko djelo po svom izboru. Početna cijena je simboličnih 500 kuna, a daljnji iznos određuju isključivo kupci. Također, djela će se moći kupit i na aukciji uživo u Arena Centru svake adventske nedjelje od 18 do 19 sati (27.11, 4.12., 11.12. i 18.12.).

Objavljeno: 23.11.2016. u 15:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p