KULTURA

6 mobilnih aplikacija za savršen Instagram profil

Mali trikovi za sjajne fotografije

mobilne aplikacije 
Što neke Instagram profile čini uspješnima, a neke ne, doista je teško reći. Je li to upotreba pravih filtera, lijepo lice na pozamašnom broju selfieja, savršeno aranžiran radni stol ili pak egzotične destinacije i arhitektura koja je najvećem broju ljudi nedostižna, pitat ćemo se zauvijek, no ono što uvelike pomaže jesu popratne aplikacije.

Instagram sam po sebi nudi mnoštvo opcija i filtera, a njegove nedostatke ne bismo ni primijetili da se iz dana u dan ne stvaraju nove aplikacije koje postavljaju trendove i nove standarde na ovoj društvenoj mreži. Isprva nam je možda sasvim dovoljan bio filter Valencia, no postali smo jako razmaženi, a Valencia, posljedično, jako retro. Okviri, fotošopiranje, cool filteri, videa s filmskim efektima, slaganje kolaža i zrcalnih fotografija postalo je dostupno svima uz ovih nekoliko mobilnih aplikacija.
 
vscoVSCO Cam
 
Mnogi se možda ne bi složili s ovim izborom, konstatirajući da su prošli dani njegove slave, no moramo priznati da smo mi i dalje jako slabi na VSCOcam. Kako i ne bismo bili kada je ova besplatna aplikacija sinonim za cool filtere koji se mogu dozirati, obožava ga čitava vojska fotografa i u njemu možemo korigirati svoje fotografije do najsitnijih detalja.
 
sqareadySquaready
 
Želite li svojim fotografijama dodati bijele okvire ili jednostavno objaviti cijelu fotografiju, a ne ograničenu Instagram dimenzijama, Squaready je aplikacija za vas. Najjednostavnija i najbrža, a vrijedi spomenuti kako nudi i bezbroj drugih umjetničkih efekata s kojima se vrijedi pozabaviti.
 
studio design Studio Design
 
Znate li sve one hipsterske fotografije s tekstom ili citatom u sredini? Upoznajte njihovog kreatora, Studio Design. Još jedna starija, no nama vrlo draga aplikacija s kojom možete doista raditi čuda i iskušavati svoju kreativnost. Preko 500 besplatnih fontova, slika, oblika i tema ono je što nas osvaja i dalje.
 
snapspeed Snapseed
 
Snapseed je jedan od novijih hitova i definitivno jedna od najljepših foto aplikacija. Jednostavan i minimalistički, nudi sjajne opcije editiranja fotografija koje se mogu usporediti s onim profesionalnima.
 
hyperlapseHyperlapse
 
Snimanje videa bez amaterskog podrhtavanja kamere postalo je moguće uz prvu Instagramovu aplikaciju Hyperlapse koja se još uvijek nalazi na našoj listi favorita. Iznimno jednostavna, elegantna i user friendly, idealna je za obožavatelje time lapse videa.
 
layoutLayout
 
Ako ste do sada gorljivo zagovarali aplikaciju PicsArt, sigurni smo da će vam se svidjeti i najnovija pridošlica male Instagram obitelji. Nakon Hyperlapsea, Instagram je izbacio Layout, aplikaciju za obradu fotografija koja omogućava laku izradu kolaža, zrcalnih fotografija, kao i razne popratne efekte.
 
 
M.M.
Foto: Instagram, Studio Design, Snapspeed, Vsco
Objavljeno: 27.04.2015. u 15:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p