LIFESTYLE

8 koncerata koje ne propuštamo ovih dana

Glazbena preporuka by FASHION.HR
koncert
P
regledavajući sva događanja koja se u glavnom gradu odvijaju narednih dana, pa i tjedana, jedino što možemo konstatirati jest to kako se nadamo da ste se dobro odmorili proteklih zimskih mjeseci jer stajanja, sudeći prema domaćim organizatorima, nema.

Bilo da ste raspoloženi za vrući domaći trap ili svakodnevicu želite začiniti finim zvukom jedne od najboljih domaćih kantautorica, ovih nekoliko datuma vrijedi zabilježiti na kalendarima.

Triestri + Riđi Riđ + Buntai (Tvornica kulture, 21. travnja)

Veliki se tulum sprema u Tvornici kulture koja će danas, 21. travnja, grmjeti na krilima najaktualnijeg hip-hop i trap zvuka na našim prostorima. Revijalno će divlji tulum složiti Triestri, odnosno momci iz High5-a i KUKU$ Klana koji su se okupili u spomenutom projektu te u Tvornici promoviraju mixtape Gram Turizlo, kao i Riđi Riđ, reper iz High5-a i Triestri bande koji promovira svoje prvo solo izdanje, EP nazvan Čvarci od marcipana. Ovim će se miljenicima domaće publike pridružiti i zagrebačka trap grupa Buntai koju čine vokali Tajo i I ¥UNG BUD€ i producent DeepSix čiji je nastup promocija mixtapea 10 000.

Auguste (KSET, 21. travnja)

Nakon što su nas zarazile svojim novim singlom Trebam malo, Gordana Marković i Ivana Lulić okupljene u skupinu Auguste nastupit će zajedno s pratećim bendom u klubu KSET danas, 21. travnja, i time proslaviti pet godina djelovanja benda i stvaranja autorske glazbe.

Irena Žilić (Tvornica kulture, 22. travnja)

Ljubitelji senzibilnijeg zvuka subotu, 22. travnja, mogu rezervirati za koncert jedne od najcjenjenijih domaćih kantautorica, Irene Žilić. U Tvornici kulture će Irena promovirati svoj novi album Haze, a kao predizvođač nastupit će J.R. August.

Mixed Up Mary (MUM), (Pločnik, 25. travnja)

Chamber-pop sastav Mixed Up Mary kojeg je zagrebačka publika imala prilike slušati kao goste raznim bendovima (Artan Lili, Voland Le Mat, Mangroove...), nakon dužeg vremena održat će samostalni koncert, i to u Pločniku. Kreativnu osnovu čine Ana i Konrad Lovrenčić, na klavijaturama je Davor Zanoški, za bubnjevima Daniel Kadijević, na gitari je Erol Zejnilović, a za dizajn zvuka je zaslužan Ante Zvonimir Stamać. Godine 2015. objavili su svoj prvi EP naziva Rano je za sutra, a aktualnim singlom Zauvijek najavljuju i svoj album prvijenac.

Sajsi MC (Klub, 5. svibnja)

Jedna od najzapaženijih ženskih alternativnih rap izvođačica na Balkanu u intimnoj će atmosferi kluba Klub. zapaliti zagrebačku publiku 5. svibnja. Sajsi MC stiže u naš glavni grad nakon Tvornice gdje je zajedno s Krankšvesterovcima nastupala u sklopu Drito iz Tvornice festivala.

Laibach (Lisinski, 9. svibnja)

Impresivan se koncert sprema u zagrebačkom Lisinskom početkom svibnja. Nakon povratka iz Koreje Laibach stiže sa svojim jedinstvenim programom Naše pjesme, vaši snovi koji će, uz pratnju simfonijskog orkestra RTV Slovenije, izvesti u Lisinskom 9. svibnja. Grupa će tom prilikom predstaviti novi autorski rad, 30-minutnu suitu inspiriranu motivima epa Krst pri Savici, najvećeg slovenskog pjesnika, Franca Prešerna, koja govori o pokrštavanju alpskih Slovenaca (Karantanaca) u 8. stoljeću. Ova pjesma bit će predstavljena u korelaciji s Laibachovim tumačenjem odlomka iz Griegove nedovršene opere Olav Tryggvason, koja se bavi sličnom tematikom krvavog rođenja kršćanstva u Norveškoj i Švedskoj. U drugom dijelu koncerta Laibach će s orkestrom predstaviti niz svojih poznatijih pjesama kao što su Smrt za smrt, Eurovision, Now You Will Pay, Whistleblowers, We Are Millions And Millions Are One, Resistance Is Futile, Opus Dei / Leben heisst Leben i mnoge druge. Na pozornici Lisinskog bit će oko 90 ljudi što je najveći i najzahtjevniji Laibachov koncert ikad održan u Hrvatskoj te jedna od najvećih produkcija postavljenih na scenu zagrebačke koncertne dvorane.

Kiša metaka (Tvornica kulture, 12. svibnja)


Regionalna underground rap senzacija, splitska Kiša metaka, vraća se u Zagreb nakon više nego uspješnog festivala Drito iz Tvornice. Vojko Vrućina iz skupine Dječaci, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh koji čine Kišu metaka, već su s prvim albumom podigli prašinu u cijeloj regiji te su rasprodali sve koncerte, a nastup u Tvornici, 12. svibnja, će biti prvi samostalni koncert u Zagrebu točno dvije godine nakon promocije Drugog foldera.

Human Tetris (Tvornica kulture, 15. svibnja)

Na krilima velike proljetne turneje po prvi puta u Hrvatsku stiže i melodičan ruski post-punk bend Human Tetris. Na kalendarima zaokružujemo 15. svibnja 2017. 


M.M.
Foto: Picjumbo
Objavljeno: 21.04.2017. u 09:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p