KULTURA

8 najzabavnijih zagrebačkih ljetnih oaza

Gdje se u metropoli skrivamo od ljetnih vrućina?

zagreb 
Nalazite li se trenutno u našem glavnom gradu, sigurni smo da niste prezadovoljni tom situacijom. Prave ljetne vrućine koje su zadesile Zagreb posljednjih dana ono su zbog čega bi mnogi prodali svu svoju imovinu i instantno preselili u neposrednu blizinu mora, pa makar bili osuđeni na šator veličine kartonske kutije.

Ipak, stvari nisu tako crne, dapače. Zagreb je živ i prepun turista, a zanimljivih sadržaja ima na sve strane. Čini se kako su vremena ljetne migracije na obalu i pustog glavnog grada iza nas, što nas neopisivo veseli. Brojni se organizatori i promotori trude da naš ljupki grad ne spava tijekom srpnja i kolovoza, a tu su i mnoge šarmantne hladovine u koje se pravi užitak skloniti. Neke su novije, neke su kultne, i u svima volimo provoditi slobodno vrijeme i ispijati slasne napitke.

Lijepih terasa i zelenih dvorišta idealnih za ručak ili piće u Zagrebu je doista mnogo i teško je probrati one najljepše, no ovoga puta mi smo pažnju usmjerili na one u kojima se glazba ne stišava kako ljeto odmiče, baš kao ni žamor njihovih brojnih posjetitelja. Birali smo one koje služe kao idealna kulisa zanimljivim kulturnim večerima i one u kojima se potajno može i zaplesati. Ostajete li dobar dio ljetnih mjeseci ili čak čitavo ljeto na gradskom asfaltu, ovo su razlozi zbog koji slobodno možete zadržati osmijeh na licu i fino piće u ruci.

Swanky  
Swanky Monkey Garden
Otkako se otvorio, fantastičan hostel Swanky Mint bez imalo želje za promocijom uvlači u svoje cool odaje mnoge željne zabave i opuštene atmosfere. Ovdje se posljednjih nekoliko mjeseci održavaju najbolji tulumi u gradu koji se, s otvorenjem Swanky Monkey Garden terase, sele na zrak, pod okrilje lampica i zelenila. Osim manifestacija koje se redovito odvijaju u popularnom vrtu, poput Malog Placa ili after partyja raznih klupskih večer, Swanky ne posustaje ni za vrijeme ljetnih mjeseci. Dobra glazba, sjajni ljudi i opuštena atmosfera ono je zbog čega ćete nas redovito pronalaziti u Monkey Gardenu u Ilici 50.

beertija 
Beertija
U Beertiji je sve oduvijek podređeno #feelgood atmosferi, a ekipa bara se pobrinula da nas ljetne sparine ne sputavaju u dobroj zabavi, kao ni smanjena ponuda zagrebačkog noćnog života. Ponukani nikad većom željom za hladnom pivom i koncertima na otvorenom, iskoristili su jednu od najboljih terasa u gradu i organizirali mini fest za sve koji petke u srpnju planiraju provesti u Zagrebu. U Beertiji će tako u sklopu Summer Yema svirati Luce, Queen of Sabe & Mark Mrakovčić, Nina Romić & Ivana Picek, a ulaz na sve koncerte je besplatan. 

bacchus 
Bacchus Jazz Bar
Kultni zagrebački jazz bar omiljeno je zimsko skrovište, no toplih mjeseci žamor i dobro raspoloženje sele se u Bacchusovo skriveno dvorište. Pod krošnjama drveta, mirno okruženje bara u centru grada postaje savršenom lokacijom za ispijanje pića i uživanje u dobrom jazz zvuku. S koncertima se trenutno pauzira, no to ne znači da se ugodni zvuci neće širiti iz uvijek veselog bara nasuprot Tomislavca.
 
 
Cafe u Dvorištu
Osim što ovdje stanuje jedna od najboljih kava u Zagrebu, u Cafeu u Dvorištu sluša se odlična glazba, organiziraju se zanimljive večeri, predstavljaju se književnici i općenito vlada pozitivna atmosfera zbog koje se uvijek rado vraćamo u Žerjavićevu 7/2.

melin
 
Melin
Još jedan fantastičan jazz klub nezaobilazno je mjesto pri kraju boemske Tkalče, u povijesnoj Kožarskoj ulici. Otkad je karizmatični bar pod svoje preuzeo poznati zagrebački ugostitelj Renato Huljev, Melin živi punim plućima. S obzirom na to da ovdje svoje koncerte redovito održavaju odlična imena domaće jazz scene, Melin je adresa na kojoj se morate zaustaviti i uživati u čaši dobrog vina hrvatskih vinarija.
 
krivi put  
Krivi put
Ako ste posljednjih godina prolazili Savskom, sigurni smo kako ste zamijetili gomilu bicikala nanizanih uz visoku ogradu, kao i žamor koji se širi iz dvorišta zaklonjenog tom istom ogradom. Naravno, riječ je o Krivom putu, kultnom mjestu koje se nimalo ne zamara marketingom niti objašnjavanjem svoje točne adrese, no svejedno već dugi niz godina biva na alternativnoj zagrebačkoj noćnoj sceni, i pritom se jako dobro zabavlja. Jednostavne drvene klupe, niske cijene, konstantna gužva i sjajna atmosfera samo su mali dio onoga zbog čega se Krivi put uvukao u mnoga srca. Ne možemo zamisliti bolje vrijeme od opuštanja u Krivom od tople ljetne večeri.


Stross 
Stross
Ljeto u Zagrebu više ne možemo zamisliti bez Strossa i sigurni smo da će se mnogi s nama složiti. Manifestacija Ljeto na Strossu jedna je od prvih koja je naš grad počela buditi iz ljetnog sna i na tome smo jako zahvalni organizatorima. Svakodnevno se na jednom od najljepših gradskih šetališta održavaju razne manifestacije, koncerti, pleše se i druži, a sve to s fantastičnim pogledom na Zagreb.

maksimir 
Maksimir
Najljepši zagrebački park i ovog se ljeta pretvorio u najzeleniju pozornicu grada. Svake nedjelje u srpnju i kolovozu od 18 do 20 sati na maloj pozornici pokraj glavnog ulaza u Park Maksimir održavaju se koncerti i druži se na svježem zraku, te se dokazuje kako godine nisu problem kad je riječ  o dobroj zabavi i plesu. 
 
 
M.M.
Foto: Facebook, Instagram
Objavljeno: 08.07.2015. u 13:32
Tagovi: Zagreb, ljeto

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p