LIFESTYLE

A najplaćenija glumica na svijetu je...

Forbes izbacio prestižnu listu
vogue 
Jučer je, 20.kolovoza, Forbes objavio listu najplaćenijih holivudskih glumica, a na prvom se mjestu našla ljubimica Amerike i zvijezda filmskog serijala Hunger Games - Jennifer Lawrence.
 
Naime, talentirana holivudska glumica samo je u prošloj godini zaradila 52 milijuna dolara što joj je zagarantiralo prvo mjesto na prestižnoj Forbesovoj listi. Lawrence je od drugo plasirane Scarlett Johansson pobjegla za čak 16.5 milijuna dolara no obje su i dalje poprilično daleko od najplaćenijeg holivudskog glumca Roberta Downeya Jr.-a koji je u prošlih 12 mjeseci račun podebljao za čak 80 milijuna dolara ma da se u 2014. pojavio u samo tri filma.
 
Nepravedno podilaženje muškarcima kad se honoriranja rada tiče, očigledno postoji i u filmskom svijetu gdje se vrti poprilično dobra lova. I Charlize Theron i Jennifer Lawrence bore se za to da holivudske glumice budu podjednako plaćene za ulogu kao što bi bili holivudski glumci. Lawrence je, navodno, u lipnju potpisala ugovor za snimanje novog SF filma - Passengers, gdje će glumiti uz bok Chrisu Prattu, a honorar? Dok će on u džep staviti 12 milijuna dolara, ona nije pristala na ništa manje od  20. Bravo Jen!
 
T.L.
Foto: Norman Jean Roy za Vogue
 
Objavljeno: 21.08.2015. u 08:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p