LIFESTYLE

A najplaćenija glumica svih vremena...

Jedina žena u muškom društvu
Scarlett Johansson 
Vodeće žene Hollywooda se već neko vrijeme bore sa spolnom neravnopravnošću i ukazuju na probleme koji se, čini se, nikako ne rješavaju. Glavna stavka na popisu svakako je nejednakost u zaradi glumaca i glumica, a sudeći prema posljednjem izvještaju Box Office Mojoa, ovaj problem je i dalje aktualan.

Bez obzira na glorificiranje ikoničnih glumica i njihovom nepobitnom talentu, Hollywood i dalje smatra kako su njihovi muški kolege ti koji donose zaradu filmovima. Jaz između honorara je najbolje vidljiv u činjenici da je najplaćenija glumica Jennifer Lawrence u 2015. godini spremila 52 milijuna dolara, dok je njen kolega Robert Downey Jr. kao najplaćeniji glumac na račun spremio čak 80 milijuna dolara. O ovom su problemu u medijima prošle godine progovorile upravo Jennifer Lawrence, Meryl Streep i Viola Davis, pobunivši se protiv nepravde koja traje desetljećima, zahtijevajući svoj dio kolača. Jennifer je u svom medijski popraćenom eseju upitala zašto su ona i kolegica Amy Adams plaćene znatno manje od svojih muških kolega u filmu American Hustle.
 
Scarlett Johansson 
Aktualna 2016. godina donijela je još jedno izvješće o honorarima u Hollywoodu, a zanimljivo jest kako je titulu glumice s najvećom zaradom ponijela Scarlett Johansson, no tek sa svojim 10. mjestom. Prvih devet mjesta, naime, zauzimaju muškarci, i to Harrison Ford na prvom mjestu, zatim Samuel L. Jackson, Morgan Freeman, Tom Hanks, Robert Downey, Jr., Eddie Murphy, Tom Cruise, Johnny Depp, te Michael Caine. Sljedeća žena je tek na 19. mjestu (Cameron Diaz).
 
Scarlett Johansson 
M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 30.06.2016. u 10:13

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p