LIFESTYLE

Advent u Muzeju za umjetnost i obrt

Izložba posvećena tradiciji
Izložba Advent u MUO (02.12. do 06.01.2013.) posvećena je tradiciji slavljenja božićnih blagdana u kućnom i obiteljskom krugu. To najveselije doba godine posebno je posvećeno djeci, darivanju, ukrašavanju doma, kićenju božićnog drvca, slanju čestitki te nezaobilaznim slasticama, mirisu mirodija i kolača.

Radosno doba božićnih blagdana mnogima je omiljena uspomena na odrastanje, a izložba u Muzeju za umjetnost i obrt podsjeća na Advent i božićno doba kakvo je nekad bilo.

Kroz svijet adventske čarolije vodi lepršavi postav autorice izložbe Arijane Koprčine, voditeljice Zbirke metala Muzeja za umjetnost i obrt , te autora postava izložbe Saše Šekoranje i Dejana Franića.

Velik dio izložbe posvećen je dječjem svijetu, starim dječjim igračkama kakve su uvijek bile omiljen božićni dar. Izložene su kuće za lutke iz 19. i 20. stoljeća, opremljene namještajem i sitnim predmetima poput ogledala, vaza, šalica i čajnika...Izložene su i lutke kakve su djevojčice dobivale za Božić u 19. stoljeću; najranija lutka izrađena je u Zagrebu sredinom 19. stoljeća, a uz nju je nekoliko lutaka koje su bile božićni darovi 1880-ih godina.
Objavljeno: 01.12.2012. u 17:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p