KULTURA

Ako vas je oduševila Netflixova serija o Dahmeru, onda ove naslove morate pogledati!

Serije koje će vas potpuno šokirati!
Sasvim je jasno kako je “True Crime” žanr u posljednjih nekoliko godina postao jedan od uvjerljivo najpopularnijih žanrova na svijetu, a dokaz tomu je sve veći broj naslova koji stižu u ponude omiljenih streamera i koji nerijetko postaju jedni od najgledanijih i najbolje ocijenjenih serija uopće.

A jedna od najnovijih takvih krimi serija temeljenih na istinitom događaju koja je postala apsolutni hit jest Netflixova priča o Dahmeru - 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ koja se i dalje nalazi na samom vrhu trenutno najgledanijih serija na Netflixu, kako u svijetu tako i kod nas. Dahmer na stravičan način ubio i raskomadao sedamnaest muških žrtava između 1978. 1991. Osuđen je na doživotan zatvor, no priča o njemu i dalje nastavlja šokirati svijet, što je motiviralo scenariste i filmske redatelje da stvore krimi seriju koja se sjajno uklopila u novu, “True Crime” televizijsku eru. Ako ste priču o Dahmeru već pogledali i tražite nešto slično što će vas prikovati uz male ekrane, sigurni smo kako će vas sljedeći naslovi koje smo istaknuli u nastavku članka potpuno oduševiti!


'Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer' 

Ovaj dokumentarac prati šokantnu istinitu priču o tome kako je Richard Ramírez, jedan od najozloglašenijih serijskih ubojica u američkoj povijesti, uhvaćen i osuđen. Tijekom ljeta 1985., Los Angeles je pogodio neviđeni toplinski val, a s njim i niz ubojstava i seksualnih napada koji su se prvotno činili potpuno nepovezanima. Žrtve su bili i muškarci i žene i djeca, u dobi od 6 do 82 godine, iz različitih četvrti, etničkih skupina i društvenih krugova. Do tada niti jedan ubojica u povijesti zločina nije bio odgovoran za takvu vrstu zločina, a mladi inspektor Gil Carrillo, iz ureda šerifa okruga Los Angeles, sudjelovao je u napetoj i neviđenoj utrci s vremenom kako bi zaustavio ovog noćnog predatora. Dok su detektivi i inspektori neumorno radili na rješavanju slučaja, mediji su pratili svaki njihov korak i panika je potpuno zavladala Kalifornijom...

'Lorena' 

'Lorena' je jedna od najboljih dokumentarnih serija koja priča o jednom od najšokantnijih događaja 90-ih, u kojem je Lorena Bobbitt odrezala penis svom suprugu Johnu, kojeg je optužila za obiteljsko nasilje i silovanje. Mediji su naširoko pratili slučaj i suđenje, ostavljajući pregršt materijala za stvaranje šokantne serije koja je potpuno šokirala, a u isto vrijeme i oduševila gledatelje. Potkrijepljena arhivskim slikama i intervjuima s protagonistima, serija se maghom fokusira se na činjenicu kako je stravična tragedija postala predmetom sveopćih šala zahvaljujući sramotnom izvještavanju o slučaju.

'The Murders at Starved Rock'

Godine 1960. tri su žene pronađene brutalno ubijene u Starved Rock State Parku u okrugu LaSalle, Illinois, a Weger je bio muškarac za kojeg se vjerovalo da je odgovoran za taj gnjusan zločin. No, ovaj trodijelni serijski specijal istražuje mogućnost njegove obrane lažnim priznanjem, a ujedno istražuje i brojna proturječna stajališta okolne zajednice o Wegerovoj razini upletenosti u trostruko ubojstvo. Redateljica dokumentaraca, Jody McVeigh-Schultz (McMillions), pomaže rasvijetliti priču koja uključuje obiteljske veze, korupciju u policiji i promjenjive priče koje će vas potpuno šokirati!

Foto: YouTube, imDB
Objavljeno: 02.10.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p