UMJETNOST

artOmat se ponovno vraća u grad i ne propuštamo ga!

Umjetnički sajam ove godine u najboljem izdanju do sad

Nakon godinu dana pauze, održati će se osmo izdanje artOmat-a, nekonvencionalnog umjetničkog sajma, od 17. do 23. prosinca u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu.

Više od 70 selektiranih autora, među kojima je nekoliko i pozvanih autora, predstavit će najnovije radove s područja umjetnosti i dizajna. Izrazito raznovrsna lista izlagača uključuje suvremenu produkciju umjetnika i dizajnera koji djeluju u rasponu od vizualnih i primijenjenih umjetnosti do dizajna, među kojima se nalaze proizvodi s obrtničkom tradicijom dužom od 80 godina. Pored sajamskog programa, ove godine posjetitelje pozivamo na sudjelovanje u seriji razgovora s izlagačima pod nazivom artOmat Spotlights.

SH&T

Mala Arta

U sklopu tih razgovora, koje će voditi kustosi, umjetnici i dizajneri, posjetitelji će se pobliže upoznati s različitim umjetničkim i dizajnerskim praksama te radom odabranih izlagača. Neki od umjetnika koji će se predstaviti su Visibaba Brewery, PDV records, Dezen Dezen, SH&T, Pero, Ana Maria Ricov, The All&47, BIljkoborci & Plixarije, Woodoir & Močvarni Hrast, Ekoteka, Smetnjak, Tikvan, Strašne žene, Đurđa Prettyface, Krakle keramika, Kruno Jendrijev & Rebecca Hekleraj, List, sh.es.na, Breaking the Waves, Oazo Ceramics, Lyra, LEVIN COCO, Go Retro, LP dizajn ...

Nora Lumezi - Lyra

Ana Maria Ricov

 Izložbeni umjetnički program ovog puta preoblikujemo i koncipiramo kao artOmat Walk stručno vodstvo. Ova umjetnička tura obuhvatit će suvremene i povijesne umjetničke teme, studio posjete i razgovore sa suvremenim umjetnicima koju su u neposrednoj okolici Meštrovićevog paviljona. Prostor kreativnih radionica, nezaobilazan dio artOmata, zamišljen je kao jednodnevno događanje prema principu sudjelovanja Jump-In! Na rasporedu su raznovrsne radionice koje prenose rijetke umjetničke tehnike i vještine. Za glazbeni ugođaj odgovorni su: u ponedjeljak, na dan otvorenja DJ P.D.Ricco, dan nakon DJ MeniGaga, svakim danom Pozitivan Ritam, u subotu DJ Pepi Jogarde iz Adriatic Coastinga.

Ulaz na artOmat i sve programe te radionice je besplatan, a točan raspored svih događanja provjerite na službenom webu. Otvorenje je u ponedjeljak, 17.prosinca 2018. u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu s početkom u 20 sati.

Dezen Dezen

Ovo nije nakit

Vida Meić

Foto: PR
Objavljeno: 12.12.2018. u 12:31

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p