KULTURA

Bračni (s)provod – zabavna predstava koju trebate gledati u dvoje

Mini intervju: Slavko Sobin
Bračni (s)provod
subotu 11. ožujka na daske scene Vidra stiže zabavna predstava Bračni (s)provod u kojoj Slavko Sobin i Lana Baće vode onu vječnu raspravu – treba li ulaziti u brak ili ne? A u svojim simpatičnim svađama navest će i vas da preispitate svoje stavove koje ste imali o ovoj, u moderno doba sve više umirućoj instituciji.


Bračni (s)provod
izvorno je djelo američkog autora Matta Morilla, a ovo je prva izvedba u Hrvatskoj koja je svoju premijeru imala prije nešto manje od dvije godine. Lana i Slavko tumače glavne likove Amy i Seana, mladi par koji živi zajedno i više-manje ima zajedničke ciljeve. Ali problemi se počinju događati kada Amy nakon tri godine želi stupiti u brak, dok Sean nimalo ne vjeruje u tu instituciju. U jednoj večeri stavit će sve svoje karte na stol – hoće li prekinuti, stati pred oltar ili naći neku treću opciju?

„Moja kolegica Lana i ja jako uživamo u igranju ovih likova. Sean i Amy su klišeji, on vječni neženja, a ona Cosmo čitateljica i ujedno posljednja učiteljica u školi koja se još nije udala. To su neki ekstremni muško-ženski odnosi i svatko se u njima nađe. Mislim da je lijepo naći se u publici i gledati kako se glumci, prepirući se na sceni, zapravo indirektno rugaju tvojoj curi ili dečku, pa i tebi samom. Jer svi smo mi te rečenice bar jednom izgovorili“, objašnja Slavko.

Bračni (s)provod
U nastavku objašnjava kako publika izvrsno reagira na cjelokupnu predstavu jer uživaju gledajući tko će na kraju izvući deblji kraj. Kako uspoređuje, to je mješavina boks meča i stolnog tenisa između dvoje dosta za*ebanih ljudi.

„Volim igrati ovu predstavu jer se igra kao romantična komedija, kao film. Privatno i ležerno, bez teatralnosti. Također nije predstava u kojoj između nas i publike postoji četvrti zid. Publika živi i mi prihvaćamo njihovu energiju. Ja ne znam ne reagirati kada neka starija gospođa iz drugog reda vikne 'Ma ja bih ga sad ošamarila odmah'“

Nakon igranja preko skoro dvije godine, Slavko ističe kako se i dalje drže izvornog teksta, ali putem neminovno dođe i do novih otkrića koja vode novim forama.

„Recimo, ima jedan dio gdje se presvlačim te su mi jednom hlače završile naopako na što je publika sjajno reagirala. To smo sad uveli pod normalno i ljudima prvo pitanje nakon završetka uvijek bude 'Jesu hlače slučajno ili? Ovo sam kao slučajno spomenuo, čisto da znate da se u predstavi i skidamo. Sve za PR“
, kroz smijeh objašnjava Slavko.

Bračni (s)provod
U predstavi podjednako uživaju i muškarci iz žene, a razlog tome je što se gledatelji u izgovorenim riječima uistinu pronalaze. No, unatoč klišejima koji svoj izvor ipak imaju u stvarnom životu, nije uvijek slučaj da muškarci zauzimaju automatski stranu muškog lica, a žene stranu ženskog.

„Nekad dođu cure i kažu da su one ja, a njihovi frajeri Lana. I na kraju krajeva, predstava je dobar provod, a dobar provod volimo svi“, zaključuje Slavko.

Stoga ne propustite odličnu zabavu na 'Bračnom (s)provodu“ ove subote 11. ožujka s početkom u 20h na sceni Vidra. Svoju ulaznicu po cijeni od 70 kn možete kupiti ovdje.

Mija Dropuljić
Foto: PR
Objavljeno: 10.03.2017. u 13:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p