LIFESTYLE

Brian Molko otkriva svoje najdraže Placebo albume

Počelo je zagrijavanje za iščekivani zagrebački koncert
placebo
Šest dana uoči održavanja poznata je satnica dugoočekivanog nastupa grupe Placebo u dvorani Dražen Petrović. Dok bend polako napreduje kroz svoju turneju dokumentaran film o velikoj ruskoj avanturi nagrađen je na filmskom festivalu u Japanu, a Brian Molko otkrio je svoju top listu najdražih Placebo albuma.

Nastup u dvorani Dražen Petrović u sklopu turneje povodom 20 godina debi albuma bit će definitivno najposjećeniji koncert Placeba u Zagrebu. Jedino pojavljivanje u našoj regiji privuklo je fanove iz svih susjednih zemalja, uključujući i Mađarsku, ali onih malo više udaljenih, poput primjerice Makedonije, Bugarske i Grčke. Na dan svirke, 10. studenog, vrata dvorane otvorit će se u 19 sati. The Joy Formidable na scenu stupaju u 20h, dok će Placebo početi u 20.55. Set lista turneje sadrži ukupno 25 pjesama i dva bisa, a cijeli nastup traje oko dva sata.


U vrijeme dok traje njihova europska turneja jedan zanimljiv dokumentarac dobiva sve više pažnje. Placebo: Alt.Russia film je koji donosi nevjerojatna iskustva s velike ruske turneje u sklopu koje je bend odsvirao deset koncerata u najvećoj državi na svijetu, proputovao tisuće kilometara i susreo se s mnogim umjetnicima, glazbenicima, arhitektima, animatorima i raznoraznim kreativcima. Istraživanje alternativne scene od Baltika do Sibira Placebo predstavlja u filmu koji je jučer osvojio glavnu nagradnu na IAFOR Documentary Film Award & Festivalu održanom u japanskom Kobeu.


Paralelno s turnejom i filmom Brian Molko je za magazine Noisey složio svoj top 8 Placebo albuma. Na vrhu se, začudo, našao MTV Unplugged iz 2015. Kojeg je nazvao jednim od najvažnijih momenata kompletne karijere jer su za potrebe snimanja morali prepravljati velike djelove pjesama. Drugo mjesto zauzeo je Loud Like Love, treće Meds, četvrto Sleeping With Ghosts, a Battle For The Sun peto. Prva tri albuma, Without You I’m Nothing, Placebo i Black Market Music nalaze se na zadnje tri pozicije.

Ulaznice:
Tribina: pretprodaja 199 kn / na dan 220 kn
Parter: pretprodaja 240 kn / na dan 260 kn
Ulaznice pronađite na prodajnim mjestima sustava Eventim i na www.eventim.hr.


Foto: PR
Objavljeno: 04.11.2016. u 09:00
Tagovi: glazba, Zagreb

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p