LIFESTYLE

Coco Chanel i Igor Stravinsky – tajna ljubavna priča na velikom platnu

Novi film na programu kina Europa

Od 23. lipnja u programu zagrebačkog kina EUROPA ne propustite pogledati 'Coco Chanel i Igor Stravinsky', romantičnu dramu u režiji francuskog redatelja Jana Kounena kojom je zatvoren prošlogodišnji Cannes. Riječ je o ekranizaciji dobro skrivane, kratke i strastvene romanse dvoje umjetnika koji su obilježili prošlo stoljeće, kraljice pariške mode Coco Chanel i slavnog ruskog skladatelja Igora Stravinskog. Afera iz najviših umjetničkih krugova o kojoj se mnogo šuškalo, no malo pisalo sve do objave romanesknog predloška za film 'Coco & Igor' (Chris Greenhalgh), započela je 1913. na premijeri skandaloznog modernističkog baleta 'Posvećenje proljeća' Igora Stravinskog, a nastavila se sedam godina kasnije kad je slavna Parižanka udomila tada siromašnog prebjega iz Rusije, njegovu suprugu i četvero djece u svojoj ladanjskoj kući.

U ulozi Coco Chanel pojavljuje se bivši Chanelov model Anna Mouglalis, dok ulogu Igora Stravinskog tumači danski glumac Mads Mikkelsen.

Najvećim dijelom film prati strašću i ljubomorom natopljene susrete dvoje umjetnika iz tog razdoblja u kojem je Coco kreirala svoj slavni 'No 5', a Stravinsky komponirao 'Pet lakih komada'. Osim briljantnih vizuala, soundtracka sačinjenog od skladbi Igora Stravinskog i odlične kostimografije ovaj film zacijelo će naći mnoge pobornike među modnim sladokuscima zbog činjenice da ga je modni šef Chanela, Karl Lagerfeld blagoslovio, a pariška modna kuća dala ekipi pristup u sve svoje modne arhive, kao i u stan popularne kreatorice na adresi 13, rue Cambon.

Program projekcija dostupan je na www.kinoeuropa.hr

Objavljeno: 20.06.2010. u 13:15

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p