KULTURA

Cool mjesta za shopping i dozu kulture u Dubrovniku

bon ton vas vodi na mjesta koja se ne propuštaju
dubrovnik 
Nakon što su nas proveli najboljim dubrovačkim restoranima, šarmantnim kafićima i najljepšim plažama, ekipa zagrebačkog bon tona u pauzama organiziranja sjajnog glazbenog događanja u Lazaretima odvela nas je i na nekoliko cool mjesta za shopping, ali i dozu kulture.

Nakon odrađenih sjajnih partyja u sklopu Dubrovačkih glazbenih igara koje bon ton organizira zajedno s berlinskim Watergateom, ostao je još jedan glazbeni događaj kojeg nikako ne smijete propustiti. Ako boravite u Dubrovniku 12. kolovoza, obavezno posjetite preuređene Lazarete i svjedočite iznimnom audio vizualnom iskustvu.

Gdje u shopping?
 
CLARA STONES 
 
Od shopping destinacija, svakako jedinstveni Maria store (Sv. Dominika bb) smješten unutar samih zidina koji nudi najbolje svjetske modne brendove poput Celine, Chloe i Lanvina, uz luksuzno shopping iskustvo. Ako ste ipak ljubitelj hrvatskog dizajna tu je Croatian Design Store (Od Puča 11) posvećen hrvatskim brendovima uključujući Adrian (projekt Ivane Omazić koja je jedino vrijeme dizajnirala za Celine), Nebo i Mura Pehnec. Posebno mjesto zaslužuje veličansteni unikatni nakit brenda Clara Stones (Nalješkovićeva 8), koji se ručno izrađuje od jadranskih koralja bisera, dragulja i plemenitih metala, te vješto kombinira tradiciju i suvremenost. Smješten nekoliko koraka od samog Straduna u predivnoj palači iz 17. stoljeća, ovo je galerija koju morate posjetiti.

Kako se kulturno uzdignuti?
 

Kad vam dosade sve Volim Dubrovnik majice i magnetići, izdvojite desetak minuta hoda od gradskih zidina do dubrovačke suvremene umjetničke galerije (Contemporary gallery), na lijevoj strani ceste koja vodi do Hotela Excelsior. Ovaj mali dragulj oduševit će vas suvremenim djelima hrvatsko-američke umjetnice Selme Hafizović Muller koja izlaže u njujorškim galerijama.
 
DUBROVAČKE LJETNE IGRE 
Svakako čekirajte program Dubrovačkih ljetnih igara koje su iz godine u godinu sve suvremenije i svježije.
 
PARK ORSULA 
Mjesto kuda je nekoć prolazio glavni i jedini kopneni put u grad, danas je pretvoreno u prekrasan park Orsula s najljepšim pogledom na Stari grad. Nema ljepše pozornice za ljetne glazbene događaje koji su već zaživjeli od ovoga ljeta.

Foto: PR

Objavljeno: 07.08.2015. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p