KULTURA

Danas počinje 28. Sarajevo Film Festival koji će vas oduševiti svojim bogatim programom!

Festival koji ne želite propustiti!
28. Sarajevo Film Festival počinje večeras projekcijom filma TROKUT TUGE Rubena Östlunda, dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu. TROKUT TUGE bit će prikazan na tri lokacije u Sarajevu: u Narodnom pozorištu, Ljetnom kinu Coca-Cola i Ljetnom kinu Stari Grad te u Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar.

Ove godine voditeljica ceremonije otvaranja 28. izdanja Sarajevo Film Festivala je bosanskohercegovačka glumica Helena Vuković, a počasno Srce Sarajeva bit će uručeno Rubenu Östlundu i Sergeju Loznitsi.

Sinoć je u Ljetnom kinu Coca-Cola održana predfestivalska projekcija radne verzije filma Jasmile Žbanić o Emeriku Blumu. Ulaz na projekciju, kao poklon publici, bio je besplatan. Jasmila Žbanić i produkcija DEBLOKADA tragaju za filmskim arhivom, fotografijama i pričama o Emeriku Blumu, legendarnom direktoru Energoinvesta i gradonačelniku Sarajeva. Odlučili su se za projekciju filma koji nije u potpunosti završen, kako bi građanima Sarajeva pokazali šta su do sada našli i kako bi građani mogli pomoći završetku filma. Ovo je jedinstven proces  gdje u stvaranju filma mogu sudjelovati svi građani, a posebno je zanimljiv mladima jer im otkriva priču o Bosni i Hercegovini koja će im se činiti kao naučna fantastika.

Ulaznice za program 28. Sarajevo Film Festival u prodaji su u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) i online ili putem web stranice Sarajevo Film Festivala. Više informacija o Box Officeu možete pronaći na linkuRaspored projekcija možete pronaći ovdje. 28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. kolovoza 2022. godine.
Foto: PR
Objavljeno: 12.08.2022. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p