LIFESTYLE

'Despacito' je službeno najviše 'streamana' pjesma na svijetu

4.6 bilijuna slušanja
despacito
K
ada smo vam u travnju pisali o prvom Bieberovom singlu u 2017. godini, znali smo da će pjesma doživjeti veliki uspjeh, no da će taj uspjeh biti ovakvih razmjera i da će rušiti rekorde, nitko nije mogao ni sanjati.


Prema posljednjem izvještaju Universal Music Group, sveprisutni Despacito Luisa Fonsija i Daddyja Yankeeja je službeno najviše streamana pjesma na svijetu, s 4.6 bilijuna streamanja diljem svih relevantnih online platformi. Da, ovaj je punokrvni reggaeton hit prestigao i dosad nenadmašni Bieberov singl Sorry. U svega šest mjeseci, original i Bieberov remix su se popeli na vrhove glazbenih ljestvica diljem SAD-a, Velike Britanije i Australije, na Vevu je ovaj singl u prvih 24 sata postao najgledaniji španjolski singl ikada (5.4 milijuna pogleda), a postao je i prvi španjolski singl koji je najbrže dostigao 200 milijuna pogleda (u 22 dana). Nadalje, Despacito je proveo više od deset tjedana na broju 1 Billboard Hot 100 ljestvice, postavši 35. singl u povijesti koji je isto postigao.

Malo cumbije, malo reggaetona, malo veterana žanra Daddyja Yankeeja, vokal i ideja Luisa Fonsija i malo Justina Biebera kombinacija je koja je reggaeton službeno učinila pop žanrom i s ulica Portorika, Paname i Kolumbije dovela do apsolutno svih radio stanica na svijetu. Usprkos tome što se od Despacita ovih dana ne može pobjeći i svoje verzije, koliko god stravične bile, rade svi, pa i naša baka, genijalna je ovo stvar sa žanr koji je nekoć bio omražena muzika ulice, kriminala i nasilja. Želite li doznati nešto više o istome, bacite oko na ovaj članak.


M.M.
Foto: YouTube screenshot
Objavljeno: 20.07.2017. u 09:56

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p