KULTURA

Disney snima seriju o Cristobalu Balenciagi, jednom od najvećih modnih dizajnera svih vremena!

Naslov kojem se posebno veselimo!
Streaming servisi naviknuli su nas na megaprodukciju sadržaja, pa tako serije više nisu nešto se željno iščekuje iz tjedna u tjedan, već su poprimile binge kulturu te je sasvim normalno u svega nekoliko dana odgledati cijelu sezonu. No, novi val produkcije ipak ima više prednosti nego mana, a jedna od njih je raznolikost sadržaja od čega uvijek volimo izdvojiti biografske priče. Tako smo ovog puta i više nego oduševljeni činjenicom da se snima mini serija o velikom Cristobalu Balenciagi!
 
Cristobal Balenciaga je španjolski modni dizajner koji se krije iza istoimenog brenda, a iako je preminuo prije više od nekoliko desetljeća, ovaj dizajner i dalje je inspiracija i uzor. Balenciaga je jedan od brendova koji je u ondašnje doba postavljao neke nove modne pravce, oduševljavao modom koja je slavila preciznost i predanost te komunicirala umjetnost ljepote putem odjevnih predmeta. Upravo zato, zaviriti nešto više u Balenciagin svijet - prilika je koja se ne propušta.
 
Iako se još uvijek ne zna točan datum izlaska serije, Disney priprema odličnu produkciju, a glava uloga pripala je Albertu San Joanu. Zanimljivo je i to što će serija biti snimana na španjolskom jeziku, što je u svakom slučaju dodatan element vjerodostojnosti same priče. Zasad znamo da će se radnja serije bazirati na životu Cristobala Balenciage od njegovih samih početaka, pa sve do najslavnijih dana te u konačnici smrti, stoga već možemo predvidjeti kako će radnja obilovati detaljima za koje možda i ne znamo, a koji će zaokružiti priču o ovom velikom dizajneru. Serija se snima na nekoliko europskih lokacija, točnije u Španjolskoj, Francuskoj i dr., a ne sumnjamo da će scenografija u kombinaciji s kostimografijom - oduševiti sve zaljubljenike u estetiku.

 

Balenciaga je brend koji danas glasi kao jedan od najpopularnijih, no uglavnom se ističe u odvažnim street komadima, no serija će pokazati i drugu, couture stranu Balenciage i njezinu prvotnu viziju, stoga je na gledatelju zaključiti koliko je ista i danas prisutna. U svakom slučaju, ova serija je nešto što se ne propušta, bez obzira na to jeste i zaljubljenik u modu ili ne, zaviriti u život kreativaca poput Cristobala Balenciage može vas ništa drugo nego li inspirirati. 

Foto: Instagram
Objavljeno: 03.09.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p