LIFESTYLE

Djevojka čiji je magični svijet naša dnevna postaja

Lijepi kolaži digitalne umjetnice iz Portugala
Luisa Azevedo
Luisa Azevedo broji svega 18 godina života, no sposobnost kreiranja gotovo magičnih kolaža ima u malom prstu. Oduvijek zainteresirana za fotografiju, dizajn i digitalnu umjetnost, kroz svoje je tinejdžerske godine kreirala impresivan portfolio ispunjen vizualima koji malo koga ne prenose u neki drugi, daleki i fantazijama nakrcan svijet.

S lisabonskom adresom, Luisa trenutno studira multimedijalnu umjetnost na Faculdade de Belas Artes da Universidade de Lisboa, no za ovaj vid umjetnosti se zainteresirala davnih dana. Svoje je Photoshop vještine brusila sama, gledajući YouTube videa, a već sa 17 je počela zarađivati na temelju svojih radova. Njih pak objavljuje na Instagramu pod imenom hey.luisa, istim onim u kojeg smo se blago zaljubili već s prvim kolažem.

Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
Mlada digitalna umjetnica se u svojim kolažima najčešće koristi foto manipulacijama u kojima rekonstruira razne motive, pretvarajući ih u vlastita mala remek djela, dotjerana, pogađate, do savršenstva i obojena pastelnim tonovima. Granicama se ne opterećuje, odnosno kao istu koristi isključivo svoju maštu, pa se tako u Luisinim vizualima mogu vidjeti motivi koji se premješteni u, za sebe, netipičnu okolinu, transformiraju u neobične prizore. Metaforički interesantni, estetski vrlo ugodni, Luisini radovi su pravi melem za oči i radujemo se promatrati u kojem će se smjeru kao umjetnica razvijati.

Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
Luisa Azevedo
M.M.
Foto: Luisa Azevedo 
Objavljeno: 16.05.2017. u 12:24

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p