KULTURA

Dodijeljene nagrade 26. Marulićevih dana

Završio splitski festival hrvatske drame
tamne zvijezde 
Uručivanjem festivalskih nagrada sinoć je na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split završio festival hrvatske drame 26. Marulićevi dani koji se od 21 – 28. travnja u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split.
 
Nagrade Marul 26. Marulićevih dana dobili su:

Marul za suvremeni dramski tekst drama Kašeta brokava (ili Mali Lear iz Veloga Varoša) Elvisa Bošnjaka u režiji Nenni Delmestre i izvedbi glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu;

Marul za dramaturgiju predstave Jasna Žmak i Goran Ferčec za predstavu Mi smo kraljevi a ne ljudi u režiji Matije Ferlina i koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Kunstenfestivaldesarts, Bruxelles.
 
kaseta brokava 
Marul za predstavu u cjelini predstava Kaberet tamne zvijezde Zlatka Burića u režiji grupe autora Kabareta tamne zvijezde.
 
Marul za režiju Nenni Delmestre za režiju predstave Kašeta brokava Elvisa Bošnjaka, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.
 
Nagrade Marul za glumačka ostvarenja Mia Biondić za ulogu u predstavi Kabaret tamne zvijezde Zlatka Burića u režiji grupe autora Kabareta tamne zvijezde i Goran Marković za ulogu Tome u predstavi Kašeta brokava Elvisa Bošnjaka i režiji Nenni Delmestre.
 
Marul za umjetničko ostvarenje Umjetnička organizacija Četveroruka i Plesni centar Puls za autentično promišljanje ambijentalnog teatra u izvedbi projekta Od terora. Od borbe. Od boli. RASPLITANJE.

elvis bosnjak
O nagradama Marul odlučivao je Ocjenjivački sud u sastavu: Viktoria Franić Tomić, teatrologinja; Belmondo Miliša, glumac i prevoditelj; Mislav Brumec, dramski pisac; Davor Mojaš, novinar i redatelj; te, Katja Pegan, redateljica.
 
Osim nagrada Marul bit će dodijeljena i nagrada žirija dnevnog lista Slobodna Dalmacija, generalnog medijskog pokrovitelja Festivala, koji je kao najbolje glumačko ostvarenje 26. Marulićevih dana izdvojio ono Urše Raukara u autorskom projektu Od terora. Od borbe. Od boli. RASPLITANJE. O ovoj je nagradi odlučio žiri čitatelja u sastavu: Željko Fržop, Marin Popović, Maja Proso, Boška Krstulović i Miranda Vidović.

Gledatelji 26. Marulićevih dana ocjenjivali su viđene predstave ocjenama od 1 do 5. Najvišu prosječnu ocjenu pubike zavrijedila je predstava Sveto S. u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Za nagrade na 26. Marulićevim danima je, po izboru kazališnog kritičara Igora Ružića, konkuriralo deset predstava u produkciji kazališta iz Hrvatske, jednog bosanskohercegovačkog kazališta, dok su dvije bile koprodukcije hrvatskih s inozemnim kazališnim kućama.
 
mia biondic 
Foto: PR
Objavljeno: 29.04.2016. u 09:36
Tagovi: kazalište

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p