KULTURA

Dodijeljene nagrade Gavella Faira 2016.

Doznajte pobjednike kazališnih nagrada

gavella fair 
U petak, 17. lipnja 2016., prije izvedbe predstave Osmi povjerenik Renata Baretića, održala se ceremonija dodjele nagrada Gavella faira u sezoni 2015./2016. Ove godine dodijeljene su čak tri nagrade, novost je nagrada portala Studentski.hr za najbolju predstavu.
 
Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od kreativnih i motiviranih čitatelja portala Studentski.hr, kritičkim je okom biralo između pet ovosezonskih premijernih naslova kazališta Gavella, a to su: Umišljeni bolesnik, U registraturi, Malena, Kao na nebu i Filumena Marturano. Članice povjerenstva su Ana Marasović i Ana Vlah sa Studentskog.hr, te Karolina Zelenika, Nikolina Golec, Marija Roca, Tea Balta i Anja Tomljenović. Njihova nagrada autorski je rad Mirele Držaić. Portal Studentski.hr nagradio je toplu, emotivnu i čarobnu predstavu Kao na nebu, a nagradu je primio Darko Milas.
  gavella fair
 
Dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja. Kristina Blaslov, Svetlana Hrvojčec, Nadica Jus, Ljerka Krmpotić, Filip Kučeković, Nevenka Makek i Marija Cahunek, predsjednica povjerenstva. Najbolja glumica kazališta Gavella u sezoni 2015./16. je Jelena Miholjević, a najbolji glumac je Ozren Grabarić.
 
Nagrade je uručio Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella. Na ovogodišnjem Gavella Fairu, od 01. lipnja prikazano je čak 14 naslova te je publika, ove godine, kao i prethodnih, izuzetnom popunjenošću gledališta dokazala značaj, i potrebu ovakvog događanja.
 
Foto: PR


Objavljeno: 18.06.2016. u 13:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p