KULTURA

Dođite na Wintersplash

Vikend u roots reagge ritmu

Ako ste se zaželjeli ljeta i dosta vam je hladnoće, predlažemo da ovaj vikend posjetite Withersplash festival koji se održava u petak, 5. veljače u Tvornici Jedinstvo. Ovaj festival razvio se iz poznatog Seasplash festivala nakon gašenja Zagreb Winter Reagge Festivala. Dosad je održan tri puta, a ugostio je mnoga eminentna imena domaće i strane scene koja pliva egzotičnim glazbenim vodama.

Ove godine festival će predstaviti nekoliko stilova: roots reggae, dub, dubstep, jungle i drum'n'bass, ali i imena domaće scene koja uporno rade na novim pjesmama. tako će nastupiti Digitron Sound System koji su osnovali članovi Radikal Dub kolektiva i Jahstice Sounda. Osim pozitivnih vibracija i dubokih bas frekvencija, od njih očekujte roots/dub selekciju sa mnoštvo svježih materijala i dubplate-ova, uz koje MC-i prenose društveno osviještene poruke.

Kingston crew su kolekcionari reagge ploča i osnivači poznate Kingston trgovine. Kingston funkcionira kao soundsystem koji okuplja nekoliko selektora, kao organizator i promoter redovitih party-a, kao etiketa koja je objavila prva domaća dub (Radikal Dub Kolektiv) i dancehall (Popay/Kingston Sound) izdanja, uz mnoge dodatne aktivnosti koje karakterizira vječni entuzijazam i ljubav prema glazbi i soundsystem kulturi.

DubStep Klub crew sačinjavaju Bamster, Jan Becele i Meniga koji izvode pravu malu revoluciju u aranžerskom smislu, reciklirajući svima dobro poznate hitove. Ovaj klupski hepening iz partya u party privlači sve više ljudi.

Trip to Zion je zagrebački audio-vizualni kolektiv koji se promovirao u Močvari. DJ-i i VJ-i Trip to Zion kolektiva sve češće gostuju na raznim festivalima, koncertima i partijima, pa su posljednjih godina redoviti izvođači i suradnici Seasplash festivala.

Cijena ulaznice za festival je 40 kuna (Kingston Shop Radićeva 3) te 50 kuna prije ponoći na blagajni kluba i 60 kuna nakon.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 02.02.2010. u 21:40
Tagovi: glazba, festivali

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p